|
Recept na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Recept na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g jeleního masa z kýty 4 kuličky pepře 4 kuličky nového koření 3 snítky rozmarýnu olej na naložení masa 1 malý rajský protlak 4- 5 cibulí / nejlépe je dávat množství a váhu cibule podle váhy masa- kvůli pěkné barvě guláše / 1 a 1/2 PL gulášového koření 4 dcl červeného vína ( Rulandské nebo jiné a množství podle každého ) sádlo čerstvý mletý pepř sůl + 1 a 1/2 PL šípkového extra džemu nebo zavařeniny ( může být i švestkový džem nebo povidla ) zelená petrželová nať 2 PL naložené okapané sterilované kapie domácí chlebová strouhanka na zahuštění podle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Recept na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí: Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření – 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 snítky rozmarýnu, zakápneme olejem,promícháme a necháme přes noc odležet. Na druhý den si pokrájíme všechny připravené cibule na drobné kostičky, vložíme je do větší nádoby,/ kterou je možné vložit do trouby/ a opečeme je na rozehřátém sádle pěkně dohněda. Zasypeme je gulášovým kořením a do tohoto základu vložíme zprudka opéci naložené maso. Orestujeme jej pěkně ze všech stran, dokud maso nepustí všechnu šťávu. Pak přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme ho červeným vínem a vložíme s nádobou do trouby na 180 stupňů a necháme dusit pod pokličkou v troubě. Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, vyndáme ho s nádobou zpět nahoru na varnou plochu. Do guláše vložíme okapanou sterilovanou, na proužky pokrájenou, červenou kapii a podusíme ještě chvíli doměkka. Nakonec přidáme do guláše šípkový džem / nebo marmeládu / a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Guláš je dost hustý, ale můžeme ho podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotový guláš na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo zdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka k receptu na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí: .
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 05.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 800 g jeleního masa z kýty 4 kuličky pepře 4 kuličky nového koření 3 snítky rozmarýnu olej na naložení masa 1 malý rajský protlak 4- 5 cibulí / nejlépe je dávat množství a váhu cibule podle váhy masa- kvůli pěkné barvě guláše / 1 a 1/2 PL gulášového koření 4 dcl červeného vína ( Rulandské nebo jiné a množství podle každého ) sádlo čerstvý mletý pepř sůl + 1 a 1/2 PL šípkového extra džemu nebo zavařeniny ( může být i švestkový džem nebo povidla ) zelená petrželová nať 2 PL naložené okapané sterilované kapie domácí chlebová strouhanka na zahuštění podle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|