RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí, recepty Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí, Jelení, guláš, červenou, kapií, , , , šípkovou, chutí


Recept na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí

Recept na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800 g jeleního masa z kýty 4 kuličky pepře 4 kuličky nového koření 3 snítky rozmarýnu olej na naložení masa 1 malý rajský protlak 4- 5 cibulí / nejlépe je dávat množství a váhu cibule podle váhy masa- kvůli pěkné barvě guláše / 1 a 1/2 PL gulášového koření 4 dcl červeného vína ( Rulandské nebo jiné a množství podle každého ) sádlo čerstvý mletý pepř sůl + 1 a 1/2 PL šípkového extra džemu nebo zavařeniny ( může být i švestkový džem nebo povidla ) zelená petrželová nať 2 PL naložené okapané sterilované kapie domácí chlebová strouhanka na zahuštění podle potřeby.

Jelení guláš s červenou kapií  a   šípkovou chutí
Zvětšit obrázek

Recept na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí

Recept na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí:
Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření – 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 snítky rozmarýnu, zakápneme olejem,promícháme a necháme přes noc odležet. Na druhý den si pokrájíme všechny připravené cibule na drobné kostičky, vložíme je do větší nádoby,/ kterou je možné vložit do trouby/ a opečeme je na rozehřátém sádle pěkně dohněda. Zasypeme je gulášovým kořením a do tohoto základu vložíme zprudka opéci naložené maso. Orestujeme jej pěkně ze všech stran, dokud maso nepustí všechnu šťávu. Pak přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme ho červeným vínem a vložíme s nádobou do trouby na 180 stupňů a necháme dusit pod pokličkou v troubě. Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, vyndáme ho s nádobou zpět nahoru na varnou plochu. Do guláše vložíme okapanou sterilovanou, na proužky pokrájenou, červenou kapii a podusíme ještě chvíli doměkka. Nakonec přidáme do guláše šípkový džem / nebo marmeládu / a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Guláš je dost hustý, ale můžeme ho podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotový guláš na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo zdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s knedlíkem.

Poznámka k receptu na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí:
.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 05.04.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 800 g jeleního masa z kýty 4 kuličky pepře 4 kuličky nového koření 3 snítky rozmarýnu olej na naložení masa 1 malý rajský protlak 4- 5 cibulí / nejlépe je dávat množství a váhu cibule podle váhy masa- kvůli pěkné barvě guláše / 1 a 1/2 PL gulášového koření 4 dcl červeného vína ( Rulandské nebo jiné a množství podle každého ) sádlo čerstvý mletý pepř sůl + 1 a 1/2 PL šípkového extra džemu nebo zavařeniny ( může být i švestkový džem nebo povidla ) zelená petrželová nať 2 PL naložené okapané sterilované kapie domácí chlebová strouhanka na zahuštění podle potřeby
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist