|
Recept na Jehněčí s povidlovou omáčkou
Recept na Jehněčí s povidlovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí s povidlovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg jahňacieho mäsa ( akékoľvek, ja som mala lopatky ), 100 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžičky rozdrveného rozmarínu ( ak je čerstvý, menej ), 2 bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, 5 guličiek borievok ( jalovec ), 1 lyžička horčicového semienka 1-2 lyžice slivkového lekváru ( povidla ), štipka škorice, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí s povidlovou omáčkou
Recept na Jehněčí s povidlovou omáčkou: Jahňacie mäso prešpikujeme slaninou, okoreníme a osolíme. Uložíme do pekáčika, posypeme rozmarínom, polejeme olejom. Priložíme bobkový list, nové korenie, borievky a horčičné semienka, podlejeme vodou a prikryté dusíme v rúre cca 1,5 hodiny ( skontrolujeme, či je mäso mäkké ). Potom odkryjeme, ak treba, podlejeme horúcu vodu ( tak, aby sme mali dostatok šťavy, ale aby v konečnom výsledku nebola príliš riedka ako voda ) a odkryté pečieme ešte 20 minút. Mäso vyberieme, udržiavame ho v teple. Šťavu precedíme, vmiešame do nej lekvár, ochutíme štipkou škorice a rozvaríme. Ak treba, šťavu dosolíme. Nakoniec pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy. Mäso podávame preliate šťavou. Ako príloha môže byť ryža, tarhoňa, kuskus, podľa chuti.
Poznámka k receptu na Jehněčí s povidlovou omáčkou: dala bych si hned
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí s povidlovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 26.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg jahňacieho mäsa ( akékoľvek, ja som mala lopatky ), 100 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžičky rozdrveného rozmarínu ( ak je čerstvý, menej ), 2 bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, 5 guličiek borievok ( jalovec ), 1 lyžička horčicového semienka 1-2 lyžice slivkového lekváru ( povidla ), štipka škorice, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí s povidlovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí s povidlovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí s povidlovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|