|
Recept na Jehněčí pekáč
Recept na Jehněčí pekáč je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí pekáč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg zemiakov, 750 g jahňacieho mäsa – malé plátky ( akékoľvek ), 2 ks jahňacie ľadvinky ( vyčistené ), 2 cibule, 2,5 dl jahňacieho vývaru, tymián, soľ, mleté čierne korenie, maslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí pekáč
Recept na Jehněčí pekáč: Zemiaky narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm. Plátky jahňaciny naklepeme, osolíme, okoreníme. Do pekáča skladáme vrstvy v tomto poradí : ½ zemiakových plátkov, jemne osolíme jahňacie plátky ľadvinky narezané na kúsky cibule narezané na kolieska posypeme tymiánom, jemne osolíme a jemne okoreníme ½ zemiakových plátkov, jemne osolíme plátky masla Podlejeme jahňacím vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 220°C asi 1.5 hod ( závisí od mäsa ). Potom odkryjeme a dopečieme, kým zemiaky nebudú dozlata. Podávame so zeleninovým šalátom, čalamádou, kyslou uhorkou a pod.
Poznámka k receptu na Jehněčí pekáč: no mňááám jehněčí jsme už dlouho neměli
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí pekáč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 25.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg zemiakov, 750 g jahňacieho mäsa – malé plátky ( akékoľvek ), 2 ks jahňacie ľadvinky ( vyčistené ), 2 cibule, 2,5 dl jahňacieho vývaru, tymián, soľ, mleté čierne korenie, maslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí pekáč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí pekáč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí pekáč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|