|
Recept na Jehněčí netradičně
Recept na Jehněčí netradičně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí netradičně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg jahňacieho mäsa s kosťou ( krk , chrbát ), 2 stredné jablká, po 1 vetvičke tymiánu, bazalky a šalvie, 1 lyžička škorice, 4-5 strúčikov cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie, ½ l bieleho suchého vína.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí netradičně
Recept na Jehněčí netradičně: Mäso prešpikujeme na polovicu rozrezanými strúčikami cesnaku, potrieme olejom, okoreníme a nakoniec osolíme. Vložíme do pekáča a necháme v chlade aspoň 2 hodiny postáť ( najlepšie cez noc ). Jablká narežeme na kocky a premiešame so škoricou. Rozložíme ich okolo mäsa, vložíme bylinky a podlejeme vínom. Zakryté dusíme v rúre cca 1-1,5 hodiny. Podľa potreby podlievame vínom ( dostatočne, aby bolo dosť výpeku na omáčku ). Potom odkryjeme a ešte necháme dopiecť. Mäso a bylinky vyberieme. Výpek rozmixujeme, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Omáčku podávame zvlášť.
Poznámka k receptu na Jehněčí netradičně: Výborne sa k tomu hodí vyprážaná šalvia, robila som ju podľa receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/27815-smazena-salv...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí netradičně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 04.11.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg jahňacieho mäsa s kosťou ( krk , chrbát ), 2 stredné jablká, po 1 vetvičke tymiánu, bazalky a šalvie, 1 lyžička škorice, 4-5 strúčikov cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie, ½ l bieleho suchého vína
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí netradičně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí netradičně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí netradičně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|