|
Recept na Játrová paštika s brusinkovým želé
Recept na Játrová paštika s brusinkovým želé je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Játrová paštika s brusinkovým želé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g kuřecích jater 100 g anglické slaniny na kostičky 2 lžíce olivového oleje 1 cibule na kostičky 2 stroužky česneku tymián 40 ml (jeden velký panák) Staré myslivecké 40 ml smetany ke šlehání sůl, pepř 120 g másla + na vymazání formy Na želé: 1 brusinkový kompot, 1 balení plátkové želatiny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Játrová paštika s brusinkovým želé
Recept na Játrová paštika s brusinkovým želé: Nejprve si připravíme želé - želatinu připravíme dle návodu, smícháme s brusinkovým kompotem a vlijeme do formy (nejlépe silikonové) a necháme ztuhnout. Poté připravíme paštiku: na oleji osmahneme cibuli, po chvíli přidáme i česnek a tymián. Přidáme játra a slaninu a osmahneme. Jakmile se játra zatáhnou, přilijeme Myslivce a dusíme (chvíli pod pokličkou, pak bez), dokud se tekutina neodpaří. Směs (ještě teplou) rozmixujeme s máslem a smetanou. Nakonec ochutíme solí a pepřem (vůbec se nemusíme bát, můžeme i lehce "přesolit" - sůl ani pepř po zchladnutí nebudou tak výrazné). Teplou paštiku přendáme do připravené formy - vrchní vrstva želé teplotou trochu povolí a oboje se krásně spojí dohromady. Dáme do lednice a necháme min. 2 hodiny odležet.
Poznámka k receptu na Játrová paštika s brusinkovým želé: Toto je výsledek "zplácání" několika receptů dohromady s vlastním nápadem na želé - brusinky v paštice totiž milujeme! Je také možné přidat do rozmixované paštiky i sušené brusinky nebo oříšky - zkrátka, co má kdo rád ;-), ale v tom případě bych vynechala želé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játrová paštika s brusinkovým želé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mekkejla
- Datum vložení: 02.01.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 400 g kuřecích jater 100 g anglické slaniny na kostičky 2 lžíce olivového oleje 1 cibule na kostičky 2 stroužky česneku tymián 40 ml (jeden velký panák) Staré myslivecké 40 ml smetany ke šlehání sůl, pepř 120 g másla + na vymazání formy Na želé: 1 brusinkový kompot, 1 balení plátkové želatiny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játrová paštika s brusinkovým želé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játrová paštika s brusinkovým želé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játrová paštika s brusinkovým želé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|