|
Recept na Játra po tyrolsku - Tiroler Leber
Recept na Játra po tyrolsku - Tiroler Leber je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Játra po tyrolsku - Tiroler Leber budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězích jater, 100 g slaniny nakrájené na špalíky, mletý pepř, sůl, 2 mrkve, 1 petržel, půl středně velkého celeru, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 2 l zeleninového vývaru, celý pepř, nové koření, bobkový list, 3 větvičky tymiánu, 3 lžíce hladké mouky, 500 ml mléka, 1 smetana ke šlehání, 1 zakysaná smetana, citronová šťáva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Játra po tyrolsku - Tiroler Leber
Recept na Játra po tyrolsku - Tiroler Leber: Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a prošpikujeme špalíky slaniny. Ze všech stran je opepříme a dáme na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli nasekáme najemno. Máslo rozpustíme v hrnci, přilijeme olej a játra ze všech stran opečeme. Játra vyjmeme, do hrnce vložíme cibuli a zeleninu a 10 minut opékáme na mírném plameni. Vrátíme játra, zalijeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření a tymián a hodinu dusíme doměkka. Játra a koření vyjmeme, zbylý obsah hrnce propasírujeme nebo rozmixujeme a mírně zahřejeme. Mouku promícháme s trochou mléka, přilijeme zbytek mléka, smetanu ke šlehání a zakysanou smetanu. Směs opatrně vlijeme do omáčky, zahřejeme, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme játra nakrájená na plátky a znovu prohřejeme. Podáváme s pečenými bramborami.
Poznámka k receptu na Játra po tyrolsku - Tiroler Leber: Už dneska vyzkouším, vypadá to dooobře
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játra po tyrolsku - Tiroler Leber, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 06.03.2014
- Počet porcí: 4 - 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 1 kg hovězích jater, 100 g slaniny nakrájené na špalíky, mletý pepř, sůl, 2 mrkve, 1 petržel, půl středně velkého celeru, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 2 l zeleninového vývaru, celý pepř, nové koření, bobkový list, 3 větvičky tymiánu, 3 lžíce hladké mouky, 500 ml mléka, 1 smetana ke šlehání, 1 zakysaná smetana, citronová šťáva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játra po tyrolsku - tiroler leber,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játra po tyrolsku - Tiroler Leber - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játra po tyrolsku - Tiroler Leber
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|