|
Recept na Jaromírům k svátku
Recept na Jaromírům k svátku je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Jaromírům k svátku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 5 vajec 5 lžic cukru 4 lžíce polohr. mouky 1 lžíce kakaa 3 lžíce oleje Náplň: 1 polotučný tvaroh ve vaničce 1 pomazánkové máslo (bez příchuti) 1 rostlinná šlehačka (250ml) želatinový ztužovač za studena (Dr.Oetker) cukr a kakao podle chuti piškoty Na dozdobení: cukrářské piškoty 1 rostlinná šlehačka kakao čokoláda Margot čokoládová poleva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jaromírům k svátku
Recept na Jaromírům k svátku: Z uvedených surovin upečeme piškotový korpus.Zatímco chladne, připravíme krém: tvaroh, pomazánkové máslo a cukr vyšleháme, přidáme zvlášť ušlehanou šlehačku a lehce promícháme. Želtinový ztužovač připravíme podle návodu a vmícháme do krému. Ten rozdělíme na dvě části, do jedné z nich přidáme lžíci kakaa a promícháme. Vychladlý korpus vrátíme do formy, ve které se pekl, pomažeme kakaovým krémem, poklademe piškoty máčenými v kávě nebo ve šťávě z kompotu, navrch dáme světlý krém a dáme do lednice ztuhnout. Ztuhlý dortík opatrně vyjmeme z formy, boky obložíme cukrářskými piškoty seříznutými na optimální výšku. Šlehačku rozmícháme s kakaem a společně vyšleháme. Sáčkem s řezanou trubičkou ozdobíme vršek dortu, posypeme nastrouhanou Margotkou a přidáme ozdoby z čokoládové polevy.
Poznámka k receptu na Jaromírům k svátku: Pokud chceme korpus světlý, dáme do těsta 5 lžic mouky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jaromírům k svátku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: libovolný
- Datum vložení: 21.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 5 vajec 5 lžic cukru 4 lžíce polohr. mouky 1 lžíce kakaa 3 lžíce oleje Náplň: 1 polotučný tvaroh ve vaničce 1 pomazánkové máslo (bez příchuti) 1 rostlinná šlehačka (250ml) želatinový ztužovač za studena (Dr.Oetker) cukr a kakao podle chuti piškoty Na dozdobení: cukrářské piškoty 1 rostlinná šlehačka kakao čokoláda Margot čokoládová poleva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jaromírům k svátku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jaromírům k svátku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jaromírům k svátku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|