|
Recept na Jahodový smetanový dort
Recept na Jahodový smetanový dort je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodový smetanový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na základ jakýkoliv piškot, sušenky nebo piškoty. Já jsem dělal tento čokoládový piškot: Čokoládový piškot bez mouky: 100 g čokolády (minimálně 60% kakaa) 85 g másla 100 g moučkového cukru 6 g (1 vrchovatá lžička) kakaa 3 celá vejce 3 bílky Jahodový krém: 600 g jahod 10 plátků želatiny 100 g cukru 400 ml smetany 1 sáček dortové želatiny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodový smetanový dort
Recept na Jahodový smetanový dort: Piškot: Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Měkké máslo (pokojová teplota) rozkrájíme na kousky a vyšleháme ho společně s kakaem a 40 g cukru až dosáhneme krémovou texturu. Oddělíme žloutky od bílků u všech vajec. Tři žloutky a jeden bílek přidáme k máslu, smícháme. Potom přidáme rozpuštěnou čokoládu. Z pěti bílků si ušleháme sníh, přidáváme zbývající cukr. Sníh opatrně smícháme se směsí žloutků a másla. Nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Jahodový krém: Plátkovou želatinu si namočíme a necháme nabobtnat. 500 g jahod si rozmačkáme (já jsem 3/4 jahod projel ponorným mixerem a zbytek rozkrájel na malé kousky) s cukrem. Ve 100 ml teplé vody rozpustíme želatinu, kterou jsme zbavily přebytečné vody vymačkáním. Dáváme jednu po druhé. Ušleháme smetanu. Želatinu opatrně smícháme s jahodami a šlehačkou. Nalijeme do formy na piškot a dáme vychladit do lednice. Po vychladnutí dort pokryjeme na plátky nakrájenými zbylými jahodami. Připravíme si dortovou želatinu podle návodu výrobce, počkáme až trochu vychladne, nalijeme jí na dort a necháme v chladu dobře ztuhnout. Zdobíme podle fantazie.
Poznámka k receptu na Jahodový smetanový dort: *Okolo dortu jsem dal bílou čokoládu vyrobenou stejným způsobem jako u tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/25356-valentynsky-... jen jsem upravil rozměr čtverečků vůči dortu na 6x6 cm.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový smetanový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 13.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na základ jakýkoliv piškot, sušenky nebo piškoty. Já jsem dělal tento čokoládový piškot: Čokoládový piškot bez mouky: 100 g čokolády (minimálně 60% kakaa) 85 g másla 100 g moučkového cukru 6 g (1 vrchovatá lžička) kakaa 3 celá vejce 3 bílky Jahodový krém: 600 g jahod 10 plátků želatiny 100 g cukru 400 ml smetany 1 sáček dortové želatiny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový smetanový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový smetanový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový smetanový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|