|
Recept na Jahodovo-jablkový štrůdl
Recept na Jahodovo-jablkový štrůdl je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Jahodovo-jablkový štrůdl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 dvojité listové těsto nastrouhané vlašské ořechy, nebo rozmačkané piškoty, či strouhanku 2 větší jablka miska jahod práškový cukr trochu máty-nemusí být 1 lžíce skořice, nebo skořicový cukr 1 vanilkový cukr voda na potření hladká mouka na podsyp při válení těsta.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodovo-jablkový štrůdl
Recept na Jahodovo-jablkový štrůdl: Z listového těsta si vyválíme dva obdélníky, které podsypeme moukou, aby se nelepilo. Do misky si nakrájíme očištěná jablka na kousky, k nim dáme cukr, skořici a promícháme, do druhé misky dáme jahody, které rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme s vanilkovým cukrem a mátou. Na vyválené těsto klademe nastrouhané ořechy, na ně připravené jablka a po celé délce nandáme připravené jahody, zasypeme zase ořechy, zabalíme, jak jsme zvyklí a navrchu poplácáme vodou, nebo máslem, upečeme na 180 °C, tak 10-15 minut dokud štrůdl nemá světlou hnědou barvu. Hotový štrůdl pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Jahodovo-jablkový štrůdl: Recept není žádný vynález, děláme ho s čímkoliv, i na slano a toto je jedna z alternativ, jak si štrůdl ještě vylepšit-je tak krásně šťavnatý a má jednu vadu, je v cukuletu pryč!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo-jablkový štrůdl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 11.09.2013
- Počet porcí: 2 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 1 dvojité listové těsto nastrouhané vlašské ořechy, nebo rozmačkané piškoty, či strouhanku 2 větší jablka miska jahod práškový cukr trochu máty-nemusí být 1 lžíce skořice, nebo skořicový cukr 1 vanilkový cukr voda na potření hladká mouka na podsyp při válení těsta
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo-jablkový štrůdl,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo-jablkový štrůdl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo-jablkový štrůdl
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|