|
Recept na Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený
Recept na Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g jablek - čistá váha, 3 - 3,5 dl jablečného moštu nebo vody, 1 vanilkový pudink, cukr dle potřeby, mandlové lupínky nebo nahrubo strouhané ořechy dle uvážení- možno vynechat, piškoty. Na pěnu: 1 kelímek zakysané smetany 200g, 400 až 450 ml mléka(doporučuji spíš 400 ml), 10 g sypké želatiny, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr - dle chuti, cukr podle potřeby, 1 Rama Cremefine na šlehání v lahvičce nebo jiná šlehačka 250 ml Na dozdobení při podavání např. šlehačka, řezy jablka, meduňka nebo máta, topping, mletá skořice, s cukrem opražené mandlové lupínky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený
Recept na Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený: Jablka nastrouháme a rozvaříme s částí moštu nebo vody, ve zbytku rozmícháme pudink a přidáme do jablek spolu s mandlemi, nebo ořechy a cukrem pokud je třeba. Za stálého míchání krátce povaříme. Na dno dortové formy rozložíme piškoty, zalijeme jablečnou směsí a znovu poklademe piškoty, mírně zamáčkneme a necháme vychladit. V části už odměřeného mléka - zhruba 150 - 200 ml rozšleháme želatinu a necháme ji nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně přímo na plotýnce pozvolna zahříváme, mícháme až se nám želatina rozpustí, odstavíme a necháme trochu prochladnout. Teplota při zahřívání nesmí přesáhnout 60°C. Stačí ale podstatně nižší. Zakysanou smetanu si vyšleháme s cukrem, vanilkovým a skořicovým cukrem, přidáme zchladlé mléko s rozpuštěnou želatinou + zbytek odměřeného mléka. Želatina jde rozpustit i v celém množství mléka najednou, ale déle pak trvá, než zchladne. Jak směs začíná pomalu tuhnout, tak zlehka zamícháme ušlehanou Ramu nebo jinou šlehačku, dáme na jablečný základ a necháme pořádně ztuhnout v chladničce, nejraději do druhého dne. Krájíme na řezy a dozdobíme dle vlastní fantazie.
Poznámka k receptu na Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený: Horní vrstva je opravdu pěna, jinak se může ubrat mléka nebo přidat želatiny. Dortová forma o průměru 23 cm je úplně plná. Recept je z časopisu Žena & kuchyně a je mírně poupravený.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 04.09.2008
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: 500 g jablek - čistá váha, 3 - 3,5 dl jablečného moštu nebo vody, 1 vanilkový pudink, cukr dle potřeby, mandlové lupínky nebo nahrubo strouhané ořechy dle uvážení- možno vynechat, piškoty. Na pěnu: 1 kelímek zakysané smetany 200g, 400 až 450 ml mléka(doporučuji spíš 400 ml), 10 g sypké želatiny, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr - dle chuti, cukr podle potřeby, 1 Rama Cremefine na šlehání v lahvičce nebo jiná šlehačka 250 ml Na dozdobení při podavání např. šlehačka, řezy jablka, meduňka nebo máta, topping, mletá skořice, s cukrem opražené mandlové lupínky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečný dortík se skořicovou pěnou - nepečený
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|