Recept na Italský citrónový koláč
Recept na Italský citrónový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Italský citrónový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto na dvě formy: 600g hladké mouky 1 kypřicí prášek 300g změklého másla 300g cukru moučky 2 žloutky 2 celá vejce vanilková esence citrónová nebo limetková kůra Na náplň: 800ml plnotučného mléka 200ml citrónové šťávy (vymačkala jsem asi 9 citrónů) 1 vanilkový lusk 200g žloutků 200g cukru krupice 80g hladké mouky Na zdrobení: 1 vejce piniové oříšky (já dala mandle).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Italský citrónový koláč
Recept na Italský citrónový koláč: Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 min. Polovinu těsta vyválíme do dortové formy a cca 15 min předpečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů. Druhou část těsta vyválíme v plát o velikosti formy. Na náplň povaříme mléko s vanilkovým luskem a citrónovou šťávou. Do misky dáme žloutky, cukr, mouku, postupně přimícháme do vařícího mléka a společně povaříme. Hmota by měla mít takovou konzistenci, aby šla přecedit a neměla hrudky. Po té přecedíme a necháme vychladnout. Hmotou naplníme předpečenou formu a překryjeme připraveným plátem, který potřeme vejcem a posypeme piniovými oříšky. Dáme dopéct 30 min do trouby při teplotě 180 stupňů.
Poznámka k receptu na Italský citrónový koláč: Tento recept je z knihy Zdeňka Pohlreicha a i když je surovinama docela náročný, vyplatí se ochutnat. Citrónová náplň je něco neuvěřitelně vynikajícího. Měla jsem toho dvě formy a koláč byl okamžitě pryč. Zapomněla jsem vyfotit řez koláče, tak přidávám jednu fotku přímo z knihy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italský citrónový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veroly
- Datum vložení: 07.11.2011
- Počet porcí: 2 dávky (2 koláče)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Na těsto na dvě formy: 600g hladké mouky 1 kypřicí prášek 300g změklého másla 300g cukru moučky 2 žloutky 2 celá vejce vanilková esence citrónová nebo limetková kůra Na náplň: 800ml plnotučného mléka 200ml citrónové šťávy (vymačkala jsem asi 9 citrónů) 1 vanilkový lusk 200g žloutků 200g cukru krupice 80g hladké mouky Na zdrobení: 1 vejce piniové oříšky (já dala mandle)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italský citrónový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italský citrónový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italský citrónový koláč
|
|