RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Irská bramborová kapusta (Colcannon)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Irská bramborová kapusta (Colcannon), recepty Irská bramborová kapusta (Colcannon), Irská, bramborová, kapusta, (Colcannon)


Recept na Irská bramborová kapusta (Colcannon)

Recept na Irská bramborová kapusta (Colcannon) je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Irská bramborová kapusta (Colcannon) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g brambor 120 g čerstvé kapusty 1 mrkev 3 jarní cibulky (lze nahradit malou cibulkou a pórkem) 60ml mléka a 60ml šlehačky 2 lžíce másla Sůl, citrónový pepř, pažitka.

Irská bramborová kapusta (Colcannon)
Zvětšit obrázek

Recept na Irská bramborová kapusta (Colcannon)

Recept na Irská bramborová kapusta (Colcannon):
Nejdříve si uvaříme samostatně oloupané brambory a mrkev. Na pánvi podusíme jen do poloměkka pokrájenou kapustu (aby zůstala křupavá). Vše při vaření osolíme, po uvaření vše scedíme. Brambory i mrkev rozšťoucháme. Na lžíci másla osmahneme téměř dozlatova nakrájenou cibulku a zalijeme ji mlékem a smetanou a zahřejeme-musí být horká. Dokončení: smícháme brambory s mrkví a kapustou, dosolíme, opepříme nejlépe citrónovým pepřem. Teď už jen lehce vmícháme smetanu+mléko+cibulku a pažitku. Servírujeme jako teplou přílohu, kterou přelijeme rozehřátým máslem.

Poznámka k receptu na Irská bramborová kapusta (Colcannon):
Jedná se o Irský tradiční pokrm „Colcannon“, který se připravuje buď s kapustou nebo zelím a má již v dnešní době více variant (např. zde je navíc mrkev). Vznikla o něm dokonce národní píseň, která má 2 části (jedna o kapustě, druhá o zelí). *Podle starých irských tradic, se na Halloween podával Colcannon s drobnými mincemi, které v něm byly ukryté. Kdo minci objevil, věřil že mu přinese v příštím roce majetek.* Colcannon se servíruje s vařenou šunkou nebo irskou slaninou a bohatě polité máslem. Já jsem to pojala zdravěji, máslem jsem jen pokapala a podávala s kuřecími řízečky. Jako samostatný pokrm s minimem másla je to zdravý a téměř dietní pokrm.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Irská bramborová kapusta (Colcannon), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 26.01.2012
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 400 g brambor 120 g čerstvé kapusty 1 mrkev 3 jarní cibulky (lze nahradit malou cibulkou a pórkem) 60ml mléka a 60ml šlehačky 2 lžíce másla Sůl, citrónový pepř, pažitka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na irská bramborová kapusta (colcannon), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Irská bramborová kapusta (Colcannon) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Irská bramborová kapusta (Colcannon)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist