|
Recept na Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Recept na Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
máslo běžný cedník a kuchyňská utěřka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Recept na Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid: Rozkrájíme běžné nesolené máslo na kostky. Ve vhodné nádobě jej vložíme do mikrovlnné trouby. Přiklopíte a zapnete mikrovlnku na střední výkon. Mezitím zahřejte hrnec s tlustým dnem nebo pod něj vložte pánev anebo plotýnku na purpuru a čas od času zkontrolujte, zda nádoba nepřetýká. Zcela rozpuštěné máslo nalijete do hrnce a na středním ohni přivedeme k varu. Když se začne oddělovat bílkovina, snížíme plamen na úplné minimum (nemíchat, aby ghee zezlátlo). Po 45 minutách vaření odeberte sražené bílkoviny bez dotyku krystalů usazených na dně hrnce. Připravte si nádobu, do které ghí scedíte a cedník. Položte dvě kuchyňské utěrky přes cedník. Položte cedník na nádobu, v mém případě na trychtýř. Pomalu tam přelijte tuk. Nechte vykapat. Přecezené ghí přelijte do nádobek ve kterých chcete ghí skladovat (já používám skleničky od jogurtů). Nechte vychladnout v pokojové teplotě. Můžete dát do lednice, kde ale ghee ztuhne a budete jej v některých případech muset rozehřát.
Poznámka k receptu na Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid: odkaz na video ->>> Ghí je indický olej vyrobený z neslaného kravského (tradičně bůvolího) másla. Máslo se vaří, dokud se z něj nevypaří všechna voda a neodělí bílkoviny. Poté, kdy je proces vaření dokončen, se tuk scedí a nechá vychladnout. Ghí je nenahraditelné žádným jiným tukem protože takto připravované má svou nezaměnitelnou "karamelkovou" chuť. Občas se přidávají curry listy pro vůni či jiné ingredience, ale takové ghee se poté nehodí na výrobu sladkostí, které jsou v Indii všudypřítomné. Ghee má narozdíl od másla větší trvanlivost (lze skladovat v pokojové teplotě) a také snese vyšší teploty, takže se hodí ke smažení. Lze s ním zcela nahradit běžný olej. Ghee je v různých formách známo i v jiných kuchyních (např. v Maroku, Saudské Arábii nebo v Jemenu). V angličtině známo jako brown butter. Ve francouzštině jako beurre noisette.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: arrefeena
- Datum vložení: 19.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: máslo běžný cedník a kuchyňská utěřka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na indická a francouzská kuchyně - výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|