|
Recept na Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou
Recept na Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g jablek 250 g hrubé mouky 150 g cukru (+ 2 lžíce na posypání jablek) 1 vanilkový cukr 2 vejce hrst lískových oříšků hrst rozinek 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 3 lžíce oleje 2 lžíce smetany 2 lžíce kakaa tuk na vymazání formy hrubá mouka na vymazání formy na omáčku: 500 g jahod cukr 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička solamylu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou
Recept na Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou: Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Posypeme cukrem, promícháme a necháme 30 minut odležet. Poté přimícháme zbylý cukr, vejce, rozinky, oříšky, kakao, olej a smetanu a na závěr vmícháme prosátou mouku se sodou a práškem do pečiva. Dobře promícháme. Přelijeme do vymazaného a vysypaného pekáče nebo formy a pečeme při 160°C 30-40 minut. Otestujeme špejlí. Na omáčku rozpůlíme jahody, posypeme je cukrem a dáme je povařit do smetany. Zahustíme solamylem, rozmíchaným v malém množství vody. Vychladlý koláč přeléváme horkou omáčkou.
Poznámka k receptu na Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou: Recept na koláč je z pořadu Toulavá kamera ochutnává Česko, omáčka je vlastní. U nás byla verze bez oříšků, kvůli alergii.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 05.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 250 g jablek 250 g hrubé mouky 150 g cukru (+ 2 lžíce na posypání jablek) 1 vanilkový cukr 2 vejce hrst lískových oříšků hrst rozinek 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 3 lžíce oleje 2 lžíce smetany 2 lžíce kakaa tuk na vymazání formy hrubá mouka na vymazání formy na omáčku: 500 g jahod cukr 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička solamylu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|