|
Recept na Žitný chléb podle Paula Hollywooda
Recept na Žitný chléb podle Paula Hollywooda je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Žitný chléb podle Paula Hollywooda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g žitné mouky, 350ml vody pokojové teploty, 10g (2lžičky) soli, 10g (2lžičky) sušeného droždí, 20ml tekuté melasy (black treacle), olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žitný chléb podle Paula Hollywooda
Recept na Žitný chléb podle Paula Hollywooda: Mouku vsypeme do mísy, na jednu stranu přidáme sůl, na druhou droždí. Přidáme melasu a 2/3 vody a prsty začneme vypracovávat těsto. Je-li potřeba, přilijeme zbytek vody, ale není nezbytné spotřebovat všechnu vodu (záleží na savosti mouky). Směs má být měkká, ale ne vlhká. Těsto přendáme z mísy na vál, který pokapeme trochou olivového oleje a hněteme 5-10 minut dokud těsto není hladké a elastické. Poté jej vrátíme do mísy mírně vymazané olivovým olejem a necháme kynout nejlépe 4 hodiny na teplém místě. Po vykynutí těsto přendáme na mírně pomoučený vál, propracujeme a vytvarujeme bochník. Jemně posypeme moukou, zakryjmeme utěrkou a necháme další 2-3 hodiny kynout. Poté vyhřejeme troubu na 220 stupňů, těsto přendáme na plech a pečeme na střední mřížce zhruba 30 minut. Do trouby je potřeba přidat mísku s vodou, aby se vytvořila pára. Po 30 minutách by chléb po poklepání na spodní část měl mít dutý zvuk znamení, že je dobře upečený. Necháme vychladit na mřížce.
Poznámka k receptu na Žitný chléb podle Paula Hollywooda: Do těsta jsem přidala i jemněji posekaná slunečnicová a dýňová semínka. Chléb je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to. www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žitný chléb podle Paula Hollywooda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 18.03.2013
- Počet porcí: 1 bochník
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 500g žitné mouky, 350ml vody pokojové teploty, 10g (2lžičky) soli, 10g (2lžičky) sušeného droždí, 20ml tekuté melasy (black treacle), olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žitný chléb podle paula hollywooda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žitný chléb podle Paula Hollywooda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žitný chléb podle Paula Hollywooda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|