|
Recept na Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou
Recept na Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pekáček, vhodná zapékací miska Plátky veky nebo světlého toustového chleba – počet takový, aby perfektně pokryl dno nádoby Švestkový a borůvkový kompot (lze i mražené, ale pak nebude šťáva – viz POZN.) Mletý mák (nemusí být slazený) 2 vejce a asi ¼ l. mléka Skořice, vanilkový cukr a případně další cukr dle chuti Máslo nebo jiný tuk na pokapání žemlovky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou
Recept na Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou: Do pekáčku buď vložíme pečicí papír, nebo ho velmi pečlivě vymažeme tukem. Kompoty odděleně scedíme, ale šťávu smícháme dohromady. První vrstvu plátků namáčíme do kompotové šťávy a vyrovnáme na dno nádoby. Pak vložíme odkapané švestky, urovnáme na celý povrch. Trošku přimáčkneme na plátky. Posypeme mákem, skořicí, eventuelně cukrem a hezky uhladíme. Nyní si rozmícháme žloutky v mléce, kam namáčíme další plátky pečiva a opět urovnáme na švestky. Tuto vrstvu opatrně pokapeme rozpuštěným máslem. Na ni urovnáme borůvky, posypeme vanilkovým cukrem. Poslední vrstvu tvoří opět pečivo namočené ve směsi mléka a žloutků. Celý povrch pokapeme máslem, přikryjeme alobalem. Pečeme cca 50 min. ve vyhřáté troubě na 185°C, ale vždy respektujeme vlastní troubu. Já po 45 minutách alobal sundala a nechala udělat kůrčičku asi na 5 minut. Chutná i studené
Poznámka k receptu na Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou: Pokud použijeme mražené ovoce, pak všechny plátky veky namáčíme do mléka s vejcem (množství samozřejmě zvýšíme), nebo použijeme sirup či jinou šťávu. Šťáva na spodní vrstvě utvoří křupavě zkaramelizovanou vrstvičku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 04.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Pekáček, vhodná zapékací miska Plátky veky nebo světlého toustového chleba – počet takový, aby perfektně pokryl dno nádoby Švestkový a borůvkový kompot (lze i mražené, ale pak nebude šťáva – viz POZN.) Mletý mák (nemusí být slazený) 2 vejce a asi ¼ l. mléka Skořice, vanilkový cukr a případně další cukr dle chuti Máslo nebo jiný tuk na pokapání žemlovky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žemlovka švestková s mákem, skořicí a borůvkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|