|
Recept na Zelí "Chameleon"
Recept na Zelí "Chameleon" je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Zelí "Chameleon" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
0,75 kg plecka nebo vykoštěného vepřového kolena /je lepší/, rajčatový protlak 2 ks po 140 g z Kauflandu, 1,5 kg nakrájeného bílého hlávkového zelí /střední hlávka/, vegeta, zlatý hovězí bujon Maggi, větší cibule, olej, sůl,brambory, 2 lžice cukru, podravka, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zelí "Chameleon"
Recept na Zelí "Chameleon": Cibuli si nakrájíme nadrobno, kterou na oleji zpěníme.Poté přidáme nakrájené plecko na menší kostičky. Osolíme, okmínujeme a orestujeme. Až se maso zatáhne, podlejeme cca 1 dcl vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nakrájené zelí a dolijeme cca 1,5 l vody. Voda sahá lehce pod okraj zelí. Okořeníme podravkou a hovězím bujonem. Vaříme dopoloměkka. Poté dáme na kostičky nakrájené syrové brambory. Až je vše měkké, přidáme rajské protlaky a záklechtku /mouka smíchaná s vodou/.Dokořeníme cukrem a solí nebo vegetou a vaříme ještě cca 10 minut. Konzistence má být spíše řidší /taková hustější polévka/. Chuť má být sladkokyselá. Můžete i dokyselit octem, ale já jsem měla kyselý protlak, takže jsem nepoužila. U nás podáváme zásadně s chlebem. Dobrou chuť:)
Poznámka k receptu na Zelí "Chameleon": A proč zelí "Chameleon"? Protože, když ho dáme do hrnce je bílé a v konečné fázi se změní v červené:-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelí "Chameleon", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: BILKOVAI (Iveta Bílková)
- Datum vložení: 05.03.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 0,75 kg plecka nebo vykoštěného vepřového kolena /je lepší/, rajčatový protlak 2 ks po 140 g z Kauflandu, 1,5 kg nakrájeného bílého hlávkového zelí /střední hlávka/, vegeta, zlatý hovězí bujon Maggi, větší cibule, olej, sůl,brambory, 2 lžice cukru, podravka, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelí "chameleon",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelí "Chameleon" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelí "Chameleon"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|