|
Recept na Zeleninové kuře s noky
Recept na Zeleninové kuře s noky je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Zeleninové kuře s noky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kuře rajčata, papriky, zelené fazolky (nejlépe čerstvé), cibule, žampiony (mohou být steril.) sůl, pepř, kmín, trochu vody na podlití anglická slanina Na výrobu noků: 3 vejce, trochu vody, mouka (hladká+hrubá napůl).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninové kuře s noky
Recept na Zeleninové kuře s noky: Kuře očistíme, omyjeme, rozpůlíme na půlky. Pak opatrně oddělíme kůži od masa, ale neúplně, u kosti hřbetu zůstane přirostlá. Pod kůži vložíme nakrájenou slaninu na plátky - hlavně na prsa a stehýnka. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Můžete použít oblíbené koření na kuře. Do pekáčku si dáme nakrájená rajčata, papriky, cibuli, fazolky, žampiony, mírně osolíme. Na toto zeleninové lůžko položíme připravené kuřecí půlky. Přikryjeme alobalem a pečeme nejdříve půl hodiny přikryté a poté odkryjeme a dopékáme (popřípadě podléváme) dozlatova. Upečené kuře vyndáme z pekáčku a do výpeku se zeleninou vložíme uvařené noky, promícháme. Já přidala ještě sterilovaný hrášek - 1 plechovku. Poté servírujeme. Tuto kombinaci (s noky) dělám i s kuřetem pečeným na zelí. Noky: vejce rozklepneme do mísy, přidáme vodu (cca 150 ml) rozšleháme, přidáme tolik mouky, aby těsto bylo tak husté, že při vyvinutí síly (Vaší vařečky) začne protékat sítkem na halušky - jako když se dělá husté kapání do polévky. Zaváříme do vroucí, osolené vody. Jakmile vzkypí voda s noky, sítkem je vylovíme, dáme do mísy a jemně prolijeme olejem. Pak promícháme ve výpeku z kuřete. Dobrou chuť ;-)
Poznámka k receptu na Zeleninové kuře s noky: zdroj:http://www.zdravavarecka.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninové kuře s noky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iljusa
- Datum vložení: 15.02.2010
- Počet porcí: 20 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kuře rajčata, papriky, zelené fazolky (nejlépe čerstvé), cibule, žampiony (mohou být steril.) sůl, pepř, kmín, trochu vody na podlití anglická slanina Na výrobu noků: 3 vejce, trochu vody, mouka (hladká+hrubá napůl)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninové kuře s noky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninové kuře s noky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninové kuře s noky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|