|
Recept na Zeleninová žemlovka
Recept na Zeleninová žemlovka je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zeleninová žemlovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 větší celozrnné bagety (klidně i trochu starší) nebo jiné oblíbené pečivo - množství pečiva odhadněte dle velikosti zapékací nádoby - potřebujete vyložit dno a plátky pečiva přijdou i navrch zelenina podle chuti a ročního období - použila jsem jeden menší lilek, 2 červené cibule, pár menších mrkví, 6 větších žampiónů, 2 červené papriky, česnek a cherry rajčátka na ozdobu olivový olej asi 100 - 125 g másla 250 ml mléka nebo smetany 2 velká vejce 200 g tvrdého sýra (ementál, madeland..., klidně můžete použít i nivu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninová žemlovka
Recept na Zeleninová žemlovka: Pečivo si nakrájejte na plátky tlusté asi centimetr. Polovinu plátků naskládejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby. Na každý kousek pečiva položte trošku másla (nebo si máslo rozehřejte a pečivo jím pokropte). Nyní se vrhněte na zeleninu. Do pánvičky nalijte olej, rozpalte a vhoďte na klínky nakrájenou cibuli, na plátky nasekaný česnek a na kolečka pokrájenou mrkev. Opékejte a zatím si připravujte další zeleninu. Lilek a papriky nakrájejte na kostky, žampiony třeba na plátky. I tuto zeleninu přihoďte na pánev. Opékejte asi 10 minut, osolte a popř. zjemněte plátkem másla. Celý obsah pánve opatrně naneste na vrstvu pečiva. Zeleninu zakryjte zbylými plátky pečiva. V misce si rozmíchejte mléko s vejci a nastrouhaným sýrem. Směs nalijte na žemlovku. Na úplný závěr poklaďte povrch žemlovky plátky másla a na ozdobu můžete přihodit pár cherry rajčátek. Pečte při vyšší teplotě (220 stupňů) dozlatova. Já si opět vystačím se svou remoskou :-). Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Zeleninová žemlovka: To Jenda1: nezáleží přeci na pořadí , všem moc díky . Kdo má pozitivní vztah k zelenině, určitě si pochutná (a nemusí se jednat jen o vegetariány
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninová žemlovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: coco-choc
- Datum vložení: 11.01.2010
- Počet porcí: 40
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 2 větší celozrnné bagety (klidně i trochu starší) nebo jiné oblíbené pečivo - množství pečiva odhadněte dle velikosti zapékací nádoby - potřebujete vyložit dno a plátky pečiva přijdou i navrch zelenina podle chuti a ročního období - použila jsem jeden menší lilek, 2 červené cibule, pár menších mrkví, 6 větších žampiónů, 2 červené papriky, česnek a cherry rajčátka na ozdobu olivový olej asi 100 - 125 g másla 250 ml mléka nebo smetany 2 velká vejce 200 g tvrdého sýra (ementál, madeland..., klidně můžete použít i nivu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninová žemlovka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninová žemlovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninová žemlovka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|