|
Recept na Zeleninová tarhoňa
Recept na Zeleninová tarhoňa je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Zeleninová tarhoňa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250g tarhoni 2 mrkve 1 petržel 2 červené cibule 1 hrst petrželky 500ml vývaru 4 lžíce oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninová tarhoňa
Recept na Zeleninová tarhoňa: Tarhoňu nasucho orestujeme na pánvi. Po pár minutách začne chytat narůžovělou barvu. Přidáme 2 lžíce oleje a mícháme, protože se poměrně rychle zbarví do světle hnědé barvy. Zalijeme vývarem, přiklopíme, stáhneme na nejmenší plamen a dusíme 15-20min. Poté by v pánvi neměla zůstat žádná tekutina - vše do sebe vtáhne tarhoňa. Mezitím si na zbylých 2 lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Promícháme s kostičkami mrkve a petržele. Necháme orestovat do zlatova. Nakonec vmícháme nasekanou petržel a promícháme s hotovou tarhoňou. Případně můžeme dochutit solí a pepřem, ale u mě nebylo potřeba.
Poznámka k receptu na Zeleninová tarhoňa: http://www.facebook.com/MishkaDiary Dnes jsem si pro vás připravila jednoduchou přílohu spolu s pár slovy, co to vlastně je ta tarhoňa. Tarhonya, nebo tarhoňa, je typická maďarská těstovina, anglicky zvaná „egg barely,“ která se podobá německým špeclím (Spätzels) nebo židovským ferverle. Těsto je v zásadě stejné, rozdíly jsou v přípravě, tvaru a úpravě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninová tarhoňa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 27.11.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 250g tarhoni 2 mrkve 1 petržel 2 červené cibule 1 hrst petrželky 500ml vývaru 4 lžíce oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninová tarhoňa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninová tarhoňa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninová tarhoňa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|