|
Recept na Zdobení čokoládovou polevou
Recept na Zdobení čokoládovou polevou je zařazen v kategorii zdobení.
K přípravě Zdobení čokoládovou polevou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
základní poleva na menší plech (cca 25x30cm), na větší plech množství zdvojnásobíme: 100g čokolády 50g ztuženého tuku (IVA, Omega) čokoláda může být jak na vaření, tak normální (i zbytky vánočních či velikonočních figurek) ------------- na zdobení: tuhá čokoládová poleva hořká tuhá čokoládová poleva mléčná tuhá čokoládová poleva bílá záleží na vaší volbě barevné kombinace.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zdobení čokoládovou polevou
Recept na Zdobení čokoládovou polevou: Základní polevu připravíme rozehřátím čokolády a tuku ve vodní lázni a důkladně promícháme do hladkého krému. (pro začátečníky: misku s čokoládou dáme do kastrůlku s trochou vody, vodu přivedeme k mírnému varu a čokoládu s tukem v nahřáté misce pomalu rozpustíme) Pevné čokoládové polevy také rozehřejeme ve vodní lázni, ideální je postavit je přímo do kastrůlku s horkou vodou vedle misky se základní polevou. Na sáčku odstřihneme roh, aby vznikl malý otvor. 1. Na vychladlý korpus naneseme základní polevu 2. Základní polevu rozetřeme po celé ploše 3. Zdobící polevou vytvoříme rovnoběžné čáry v pravidlených rozestupech (šíře je libovolná) 4. Špejlí či špičkou nože přejedeme kolmo přes namalované čáry v pravidelných rozestupech 5. pokud budeme směr přejíždění špejlí střídat, získáme nový vzor 6. barvy polevy na zdobení můžeme kombinovat podle fantazie 7. volbou stejného směru přejíždění špejlí máme opět další variantu, při střídání směru je zdobení opět jiné více na fotopostupu
Poznámka k receptu na Zdobení čokoládovou polevou: V případě zdobení kruhového korpusu děláme soustředné jedno či vícebarevné kruhy a přejížděním špejlí od středu do krajů či naopak od krajů do středu vytváříme nové zdobící ornamenty...každý váš dort či koláč na plechu může být jiný a originální, fantazii se meze nekladou ;) Tento návod na zdobení jsem vložila díky prosbám u řezů, kde jsem jej použila: http://www.toprecepty.cz/recept/14548-kakaove-rezy... Příjemné zdobení a dobrou chuť všem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zdobení čokoládovou polevou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 10.11.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zdobení
- Suroviny: základní poleva na menší plech (cca 25x30cm), na větší plech množství zdvojnásobíme: 100g čokolády 50g ztuženého tuku (IVA, Omega) čokoláda může být jak na vaření, tak normální (i zbytky vánočních či velikonočních figurek) ------------- na zdobení: tuhá čokoládová poleva hořká tuhá čokoládová poleva mléčná tuhá čokoládová poleva bílá záleží na vaší volbě barevné kombinace
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zdobení čokoládovou polevou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zdobení čokoládovou polevou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zdobení čokoládovou polevou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|