|
Recept na Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem
Recept na Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 roštěnky 200 g drobných hub ve sladkokyselém nálevu 4 silnější plátky ementálu 4 lžičky dijonské hořčice pepř sůl oblíbená kořenící směs olivový olej máslo hladká mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem
Recept na Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem: Roštěnky dobře naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na maso položíme plátek sýra, čtvrtinu okapaných houbiček, které posypeme kořenící směsí (použila jsem směs Staročeské brambory od Kotányi). Vše pevně zavineme a zajistíme párátkem. Povrch potřeme olivovým olejem a necháme odležet, klidně přes noc. Masové závitky prudka opečeme v pánvi ze všech stran (asi 10 minut), podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou dalších 20 minut. Hotové maso vyndáme, zahustíme kuličkou připravenou ze stejného množství másla a hladké mouky (případně granulovanou jíškou) a dochutíme (solí, kořenící směsí, hořcicí...).
Poznámka k receptu na Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem: Mirčo, tak domácí kyselé houbičky závidím, dlouhá léta nám je dělával tchán a byly fantastické . Už pár let nezavařuje, věnoval se tomu na chaloupce, kterou musel prodat Teď jsme mu dali do užívání chatu, může na ní pobývat kdy chce, tak třeba se k tomu zase vrátí...K jeho i naší radosti . Recept jsem realizovala z koupených zavařených hub, takže závitky nebyly tak pěkné na řezu, jako když se použijí malinké hříbečky s tmavými hlavičkami... Za bodíky děkuju!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 28.12.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 roštěnky 200 g drobných hub ve sladkokyselém nálevu 4 silnější plátky ementálu 4 lžičky dijonské hořčice pepř sůl oblíbená kořenící směs olivový olej máslo hladká mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|