|
Recept na Závitky z panenky ve slaninovém župánku
Recept na Závitky z panenky ve slaninovém župánku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Závitky z panenky ve slaninovém župánku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400-600 g vepřové panenky 4 porce brambor (co nejmenší velikosti) 200 g tenkých plátků anglické slaniny zelené fazolky, překrájené na poloviny mletá sladká paprika granulovaný česnek 1 palička česneku olivový olej čerstvá bazalka pepř sůl párátka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Závitky z panenky ve slaninovém župánku
Recept na Závitky z panenky ve slaninovém župánku: Panenku odblaníme a podélným řezem z ní vytvoříme plát jako na roládu. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a granulovaným česnekem a lehce potřenme olivovým olejem. Po vlákně odřezáváme proužky 2-3 cm široké. Ty položíme na plátky slaniny, doprostřed masa poklademe asi 3 kusy fazolek, zavineme a propíchneme párátkem. Závitky klademe do pekáčku, vytřeného olivovým olejem a volná místa vyplníme bramborami (větší je lépe předem povařit, malé se za půl hodiny žáru upečou). Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme. Stroužky poházíme do volných místeček na plechu. Přidáme lístky čerstvé bazalky, vše posprejujeme nebo pocákáme olivovým olejem, posolíme a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C. Pečeme 30-35 minut. Při konzumaci vymačkáváme obsah pečeného česneku na brambory.
Poznámka k receptu na Závitky z panenky ve slaninovém župánku: Hanicka:Panenku bych rozhodně nepekla půl hodiny, je to minutkové maso a na plný výkon (jak píše Eliza) by stačilo cca 15 minut.Slanina ji ochrání před vysušením, ale já bych pekla max na 200 dvacet minut a pak zkusila.Podle mě to bude bohatě stačit. Nicméně každá trouba je jiná a máme jiné chutě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závitky z panenky ve slaninovém župánku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 31.10.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 400-600 g vepřové panenky 4 porce brambor (co nejmenší velikosti) 200 g tenkých plátků anglické slaniny zelené fazolky, překrájené na poloviny mletá sladká paprika granulovaný česnek 1 palička česneku olivový olej čerstvá bazalka pepř sůl párátka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závitky z panenky ve slaninovém župánku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závitky z panenky ve slaninovém župánku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závitky z panenky ve slaninovém župánku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|