|
Recept na Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku
Recept na Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 silnějších plátků vepřové krkovice 300 g Debrecínské špeku vcelku,nakrájeného na 5špalíků 100 g Debrecínského špeku nakrájeného na drobné kostičky 500 g okapaného kysaného zelí 200 ml sladšího bílého vína/použila jsem Pálavu 1 lžíce oleje 1 větší cibule nakrájená nadrobno 1 zarovnaná lžíce sladké uzené papriky 1 kostka zeleninového bujónu 1 zarovnaná lžíce Solamylu rozmíchaná ve 100ml studené vody mletý pepř nit na zajištění závitků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku
Recept na Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku: Plátky krkovice přes mikroten naklepeme a zlehka poprášíme pepřem. Na každý plátek masa rozložíme zelí, položíme špalík špeku a maso zavineme do závitku. Závitky zajistíme nití. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme osmahnout cibuli společně se špekem do narůžovělé barvy. Na takto připravený základ vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout. Zasypeme uzenou paprikou, rychle promícháme a zalijeme vínem. Rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 30minut. Hrnec ochladíme, otevřeme a měkké závitky dáme stranou. Do horké šťávy vmícháme solamyl a necháme 2minuty převařit. Závitky vrátíme do šťávy a necháme prohřát. Jako příloha se hodí vařené brambory, nebo bramborový knedlík.
Poznámka k receptu na Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku: Snažila jsem se pročíst všechny závitky se zelím, ale dušené v papiňáku jsem tady nenašla. Je to rychlá a chutná verze. Do podobných receptů přidávám několik dalších variant.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 27.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 5 silnějších plátků vepřové krkovice 300 g Debrecínské špeku vcelku,nakrájeného na 5špalíků 100 g Debrecínského špeku nakrájeného na drobné kostičky 500 g okapaného kysaného zelí 200 ml sladšího bílého vína/použila jsem Pálavu 1 lžíce oleje 1 větší cibule nakrájená nadrobno 1 zarovnaná lžíce sladké uzené papriky 1 kostka zeleninového bujónu 1 zarovnaná lžíce Solamylu rozmíchaná ve 100ml studené vody mletý pepř nit na zajištění závitků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|