|
Recept na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí
Recept na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého masa - mix vepřové s hovězím, 150 g nevařené rýže nebo zhruba 300 - 350 g vařené, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 20 - 50 g uzené slaniny, 1 středně velká cibule, trochu mléka dle potřeby. Na smaženici: 200 g podušených hub - lesní nebo žampiony, sůl, drcený kmín, 2 - 3 vejce podle velikosti..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí
Recept na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí: Začneme tím, že si uvaříme 150 g rýže běžným způsobem, ale nerozvaříme, spíš ať je velmi mírně nedovařená. Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostky, vyškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli osmahneme do sklovita. Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, slaninou s cibulí a nakonec přidáme rýži, pokud je třeba přidáme trochu mléka. Měla jsem libovější maso a trochu mléka jsem přidávala. Do podušených hub s troškou drceného kmínu přidáme vejce, osolíme a za stálého mícháni necháme srazit. Měla jsem podušené a zmražené žampiony, čerstvých hub bude třeba trochu více než 200 g. Vhodný pekáček si vyložíme papírem na pečení, rozprostřeme polovinu mletého masa, jde to dobře mokrou rukou, pak dáme smaženici a zakryjeme další polovinou mletého masa. Zakryjeme buď druhým dílem pekáčku nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut, podle teploty trouby, ke konci pečení alobal odstraníme.
Poznámka k receptu na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí: Podáváme teplé s bramborem a zeleninovým salátem nebo chutná i studené. Místo hub se dá použít i nějaká dobrá uzenina.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 18.07.2009
- Počet porcí: 7 - 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého masa - mix vepřové s hovězím, 150 g nevařené rýže nebo zhruba 300 - 350 g vařené, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 20 - 50 g uzené slaniny, 1 středně velká cibule, trochu mléka dle potřeby. Na smaženici: 200 g podušených hub - lesní nebo žampiony, sůl, drcený kmín, 2 - 3 vejce podle velikosti.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapékané mleté maso s rýží a houbovou smaženicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|