|
Recept na Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi
Recept na Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 tortill menšího průměru 500 g hovězího masa (roštěnka, zadní, kližka) 1 větší konzerva velkých červených fazolí 2 lžíce koření fajitas 1 lžíce strouhanky 100 ml vody pepř sůl olej 6 lžic rajského protlaku 100 ml silného hovězího vývaru 1 zelená paprika 1 lžíce sladké mleté papriky 2 lžíce sušené (dehydrované) cibule 1 lžíce sušeného česneku 1 rozdrcená malá chilli paprička (nebo zarovnaná lžička chilli prášku) 1 lžička cukru 1 lžička octa 100 g strouhaného čedaru zakysaná smetana k podávání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi
Recept na Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi: Hovězí maso dobře očistíme od všech bílých a tučných částí a nakrájíme na malinké kostičky, cca 1x1x1cm. Osolíme je, opepříme (můžeme předtím posypat směsí "Křehké maso", ale pak solíme méně) a opečeme na oleji dohněda. Fajitas koření a jemnou, prosátou strouhanku rozmícháme v deci vody a přilijeme k opečenému masu. Necháme dusit na snížené teplotě. V misce smícháme rajský protlak, hovězí vývar, nadrobno nakrájenou zelenou papriku, sušený česnek a cibuli, mletou papriku, chilli, cukr, ocet a případně dosolíme. Směs prošleháme a přidáme k masu. Na mírné teplotě necháme probublávat, často mícháme a občas podlijeme malým množstvím horké vody. Dusíme doměkka a poté zvýšíme teplotu a necháme odpařit veškerou přebytečnou tekutinu. Přidáme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme. Můžeme doladit dle vlastní chuti. Troubu předehřejeme na 200°C. Tortilly zakryjeme druhým talířem nebo miskou a všechny najednou vložíme do mikrovlnné trouby na jednu minutu, aby se daly dobře tvarovat. Na každou tortillu dáme vrchovatou lžíci masovo-fazolové směsi, zatočíme do kornoutků nebo do balíčků a naskládáme do zapékací misky. Povrch posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v rozpálené troubě, dokud se sýr nezačne tavit. Podáváme horké, s čerstvou zeleninou a mističkou vychlazené zakysané smetany.
Poznámka k receptu na Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi: Eli, udělala jsem tuhle pochoutku a je to výborné.Jen jsem nezapékala, nahřátou tortilu jsem potřela zakysankou, přidala směs a kopeček čedaru a zamotala.Bod jsem již přidala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 03.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 8 tortill menšího průměru 500 g hovězího masa (roštěnka, zadní, kližka) 1 větší konzerva velkých červených fazolí 2 lžíce koření fajitas 1 lžíce strouhanky 100 ml vody pepř sůl olej 6 lžic rajského protlaku 100 ml silného hovězího vývaru 1 zelená paprika 1 lžíce sladké mleté papriky 2 lžíce sušené (dehydrované) cibule 1 lžíce sušeného česneku 1 rozdrcená malá chilli paprička (nebo zarovnaná lžička chilli prášku) 1 lžička cukru 1 lžička octa 100 g strouhaného čedaru zakysaná smetana k podávání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|