|
Recept na Zapečené gnocchi se žampiony,kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou
Recept na Zapečené gnocchi se žampiony,kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Zapečené gnocchi se žampiony,kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Gnocchi 2 balení / po 500g, kuřecí maso - prsa,stehna - 2 ks - celkem asi 300g(může být i více), žampiony 10 i více ks, brokolice dle chuti, sůl,pepř bílý mletý,sojová omáčka, koření na kuřecí maso 1 lžička, olej, voda 1 dcl, smetana 30% 2ks po 250ml (může být jedna 30% a jedna 10%), máslo lžíce, mouka hladká lžička, sýr uzený 100g, sýr eidam 50g, bylinky - provensálské koření 1/4 lžičky,zelená cibulka naťovka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené gnocchi se žampiony,kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou
Recept na Zapečené gnocchi se žampiony,kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou: Gnocchi si uvaříme podle návodu - tj. dáme je do vroucí osolené vody a hned jak vyplavou na povrch,tak je scedíme - a dáme stranou. Kuřecí maso si nakrájíme na proužky,dáme do misky,osolíme,opepříme,přidáme koření na kuř. maso,zakápneme sojovkou a orestujeme v pánvi na horkém tuku.Ke skoro hotovým nudličkám přidáme přepůlené žampiony a jen je na horké pánvi párkrát promíchneme.Pak vše podlijeme vodou a uložíme stranou. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo,přidáme mouku,zlehka mícháme do světlé barvy,pak zalijeme smetanou,dobře rozmícháme a necháme asi 5 min. jemně provářet.Potom přidáme nakrájené sýry (půlku uzeného si uložíme na později) a necháme pomalu za občasného promíchání rozpustit.Ke konci dle potřeby dosolíme a vmícháme špetku ml. bílého pepře. V zapékací míse si promícháme hotové gnocchi s masem,přidáme brokolici,přisypeme nahrubo nakrájené bylinky a vše zalijeme sýrovou omáčkou.Zlehka promícháme.Nakonec přimícháme na větší kousky nakrájený zbytek uz. sýra.Přiklopíme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby (180°C).Necháme dojít k varu,odklopíme a ještě asi 15 - 20 min zapékáme.
Poznámka k receptu na Zapečené gnocchi se žampiony,kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou: Gnocchi jsem si vpustila do kuchyně na základě receptů od Dzungily a jsem za to ráda.Je to nejen vděčná příloha,ale i vhodná surovina na kombinování se spoustou jiných přísad.Já i moje děti je milujeme a zatím nás nikdy nezklamaly. Tohle jídlo lze připrait i předem až do fáze promíchání v pekáčku a pak už jen po příchodu domů (práce,...) šupnout do trouby. Komu se nechce vařit sýrová omáčka,tak jistě může použít i sýrové omáčky prodávané jak ve stavu sypkém (Vitana Natur,..),nebo tekutém (mlékárna Bohušovice,...).Já jsem spíš pro čerstvé domácí omáčky,ale chuti se meze nekladou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené gnocchi se žampiony,kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 23.09.2010
- Počet porcí: 4 - 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Gnocchi 2 balení / po 500g, kuřecí maso - prsa,stehna - 2 ks - celkem asi 300g(může být i více), žampiony 10 i více ks, brokolice dle chuti, sůl,pepř bílý mletý,sojová omáčka, koření na kuřecí maso 1 lžička, olej, voda 1 dcl, smetana 30% 2ks po 250ml (může být jedna 30% a jedna 10%), máslo lžíce, mouka hladká lžička, sýr uzený 100g, sýr eidam 50g, bylinky - provensálské koření 1/4 lžičky,zelená cibulka naťovka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené gnocchi se žampiony,kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené gnocchi se žampiony,kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené gnocchi se žampiony,kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|