|
Recept na Zapečené filé s paprikou
Recept na Zapečené filé s paprikou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Zapečené filé s paprikou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 paprik( žlutá, zelená, červená), 2 cibule, 10 lžic másla, 2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř, 4 lžičky hl. mouky, 1/2 l mléka, 200g taveného smetanového sýra, 2 lžíce strouhaného ementálu, špetka strouhaného muškátového oříšku, 4 lžíce citrónové šťávy, 600g rybího filé, tuk na vymazání formy..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené filé s paprikou
Recept na Zapečené filé s paprikou: Papriky zbavíme jader, propláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla a cibuli s paprikou 10 minut podusíme. Poprášíme sladkou paprikou. Zbytek másla rozpustíme na druhé pánvi, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Necháme ji trochu vychladnout a pak za stálého prošlehávání metlou přilijeme mléko. Povaříme asi 15 minut. Přimícháme smetanový sýr a strouhaný ementál, zahřejeme a 5 minut vaříme, až omáčka zhoustne. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a dvěma lžícemi cit. šťávy. Rybí filé opláchneme, osušíme, potřeme zbylou cit. šťávou, osolíme a opepříme. Menší formu vymažeme tukem a na dno poklademe proužky papriky s cibulí. Na směs rozložíme rybu a přelijeme sýrovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 160 stupňů. Podáváme s brambory.
Poznámka k receptu na Zapečené filé s paprikou: Recept mám z kuchařky : 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně. Paprik jsem dala polovinu, ty barevné jsou veliké, tak 3 bohatě stačí. Ale kdo má rád hodně, tak může i těch 6. Strouhaného ementálu jsem dala víc, nic se tím nezkazí. Myslím, že jsem pekla dýl než 15 minut, to poznáte každý sám, podle barvičky. Je to strašně moc dobré.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené filé s paprikou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marunda (Petra Bartoňová)
- Datum vložení: 12.03.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 6 paprik( žlutá, zelená, červená), 2 cibule, 10 lžic másla, 2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř, 4 lžičky hl. mouky, 1/2 l mléka, 200g taveného smetanového sýra, 2 lžíce strouhaného ementálu, špetka strouhaného muškátového oříšku, 4 lžíce citrónové šťávy, 600g rybího filé, tuk na vymazání formy.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené filé s paprikou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené filé s paprikou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené filé s paprikou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|