|
Recept na Zajíc "na černo"
Recept na Zajíc "na černo" je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Zajíc "na černo" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 zaječí předek; 5 dkg slaniny; 5 dkg másla; 1 středně velká cibule; 5 zrnek pepře; 3 zrnka nového koření; 3 zrnka jalovce; 1 bobkový list; 1 proužek citronové kůry; 1/2 l vývaru (z hovězího bujonu); sůl; citronová šťáva; Na jíšku: 5 dkg másla; 2 lžíce hladké mouky; 4 kostky cukru na upražení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zajíc "na černo"
Recept na Zajíc "na černo": Opraný a očištění zaječí předek zbavíme hltanu, hrtanu a nakrájíme na menší kousky, hlavu zbavíme očí a zozsekneme, aby se lépe mohl vyjmout mozek. Na kastrole rozehřejeme slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí, přidáme koření, citronovou kůru a vložíme osoleného zajíce. Dusíme pod pokličkou tak dlouho, až vysmahne všechna šťáva. Pak zajíce zalejeme vývarem a dusíme doměkka. Z másla a mouky připravíme červenou jíšku, kterou zředíme šťávou (výpekem) ze zajíce, přidáme dožluta upražený cukr, citronovou čťávu, vše procedíme a znovu se zvěřinou podusíme. Před podáváním omáčku podle chuti okyselíme, přisolíme nebo přisladíme. Podáváme s brambory, nebo s knedlíkem, nebo s moučnými noky
Poznámka k receptu na Zajíc "na černo": váš recept zajíce na černo je poněkud zmatený a dosti nepřesný !!! má tam být strouhaný perník, ořechy, povidla, kořenová zelenina a rozinky. takžed než začnete někomu dávat kondice nejdřív se to naučte.!!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zajíc "na černo", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jurajda
- Datum vložení: 16.02.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 zaječí předek; 5 dkg slaniny; 5 dkg másla; 1 středně velká cibule; 5 zrnek pepře; 3 zrnka nového koření; 3 zrnka jalovce; 1 bobkový list; 1 proužek citronové kůry; 1/2 l vývaru (z hovězího bujonu); sůl; citronová šťáva; Na jíšku: 5 dkg másla; 2 lžíce hladké mouky; 4 kostky cukru na upražení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zajíc "na černo",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zajíc "na černo" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zajíc "na černo"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|