|
Recept na Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině
Recept na Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 menší, nebo 1/2 veliké kapusty 2 cibule 5 stroužků česneku 100 g slaniny vcelku, může být i anglická slanina 200 g uzeného Moravského masa 200 g vepřové krkovice 5 stroužků česneku instantní jíška, nebo udělaná doma z mouky a tuku trošku sádla 1 bobkový list trošku mletého kmínu vývar, nebo voda pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině
Recept na Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině: Kapustu si nakrájíme na nudličky, jako krájíme zelí, cibuli na malé kousky, slaninu na menší čtverečky, maso na proužky. Do hrnce dáme sádlo se slaninou, necháme jí rozpustit, přidáme cibuli, necháme jí osmažit do sklovita, pak přidáme maso a necháme ho zalité vývarem, nebo vodou dusit. Když začne maso měknout, dáme připravenou kapustu, ještě trochu zalijeme, přidáme bobkový list, kmín, pepř, osolíme a necháme dusit. Před koncem, kdy už je všechno měkké dáme rozmačkaný česnek, jíšku a necháme tak 15 minut převařovat odkryté. Nezahušťujeme moc, jen tak, aby nám zbyla šťáva.
Poznámka k receptu na Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině: Zbyl mi kousek uzeného a kousek vepřové krkovice, tak jsem přemýšlela co z toho uvařit a když jsem si všimla, že v chodbě na komodě leží krásná kapusta byla jasno a půlka je jí pryč, byla veliká. Maso jsem měla obojí vařené, tak jsem ho dávala ke konci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 12.04.2013
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 menší, nebo 1/2 veliké kapusty 2 cibule 5 stroužků česneku 100 g slaniny vcelku, může být i anglická slanina 200 g uzeného Moravského masa 200 g vepřové krkovice 5 stroužků česneku instantní jíška, nebo udělaná doma z mouky a tuku trošku sádla 1 bobkový list trošku mletého kmínu vývar, nebo voda pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|