Recept na Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Recept na Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší lilek nebo dva menší (cca 400 g) sůl na vypocení lilku 1/2 citronu (limetky) 3 stroužky česneku 2 lžíce sušené bazalky olivový olej na opečení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Recept na Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku: Lilek omyjeme a nakrájíme i se slupkou na centimetrová kolečka. Po obou stranách osolíme a necháme v míse aspoň 30 mnut vypotit. Pak opláchneme a na utěrce usušíme. V rozpáleném oleji na pánvi plátky opékáme, dokud nezčervenají. Každý plátek potom potřeme česnekem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme bazalkou. Skládáme na sebe do mísy, kterou pak zavřeme a vložíme nejméně na 4 hodiny (lépe přes noc) do lednice. Pak bud nahrubo rozmačkáme vidličkou nebo krátce proženeme mixérem a nasekáme. Podáváme nejlépe s topinkami, můžeme posypat cibulkou, ale třeba i sýrem.
Poznámka k receptu na Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku: Bazalku můžeme samozřejmě použít i čerstvou ;-) Stejný recept jsem tu nenašla, ale do podobných přidávám jak jinak než jeden trtochu podobný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72
- Datum vložení: 26.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 větší lilek nebo dva menší (cca 400 g) sůl na vypocení lilku 1/2 citronu (limetky) 3 stroužky česneku 2 lžíce sušené bazalky olivový olej na opečení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
|
|