|
Recept na "Voňavá" tarhoňa
Recept na "Voňavá" tarhoňa je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě "Voňavá" tarhoňa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Asi 1/5 hrnku tarhoně, 1 stvol zelené cibulky, 3-5 kousků sušených rajčat, 50g sušené šunky, 1/2 kusu Romaduru, koření Nasi-(velmi chutná směs kořeníkari, česnek, chilli, předsmažená cibule, zázvor), půl lilku, olivový olej, podle potřeby sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Voňavá" tarhoňa
Recept na "Voňavá" tarhoňa: Nejdříve připravíme lilek. Přepůlíme jej, nakrájíme do něj mřížky, osolíme a necháme vypotit cca 20 min. Pak lilek otřeme, pokapeme olivovým olejem a dáme jej péct do trouby dohněda. Když je lilek upečený, vyjmeme jej z trouby a necháme jej vychladit. Pak uvaříme v osolené vodě tarhoňu. Mezitím na olivovém oleji osmažíme zelenou cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata naložená v oleji a na nudličky nakrájenou sušenou šunku. Do pánve přidáme uvařenou tarhoňu a stále směs na mírném ohni promícháváme. Upečený lilek vydlabeme a dřeň přidáme do pánve. Posypeme asi půl lžičkou koření Nasi, promícháme, aby se celá směs spojila i s kořením a nakonec přidáme na kostičky nakrájený Romadur. Naposledy promícháme a odstavíme. Solit již nemusíme, koření i Romadur jsou poměrně slané.
Poznámka k receptu na "Voňavá" tarhoňa: http://www.rojikovokoreni.cz/nasi-goreng/p38 Přidávám odkaz na koření Nasi
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Voňavá" tarhoňa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 16.02.2014
- Počet porcí: 1-2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: Asi 1/5 hrnku tarhoně, 1 stvol zelené cibulky, 3-5 kousků sušených rajčat, 50g sušené šunky, 1/2 kusu Romaduru, koření Nasi-(velmi chutná směs kořeníkari, česnek, chilli, předsmažená cibule, zázvor), půl lilku, olivový olej, podle potřeby sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "voňavá" tarhoňa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Voňavá" tarhoňa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Voňavá" tarhoňa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|