|
Recept na Voňavá krkovice
Recept na Voňavá krkovice je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Voňavá krkovice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 plátků krkovice 5 plných lžic hladké mouky 2 rovné lžíce „žlutého koření“ (Harmony, Vegeta…) 1 rovná lžíce sušené majoránky 1 rovná lžíce sušené bazalky 1 rovná lžička sušeného česneku 1 špetka pepře 1 rovná lžíce mleté sladké papriky olej sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavá krkovice
Recept na Voňavá krkovice: Plátky masa osušíme, nařízneme okraje a naklepeme. Poté obalíme ve směsi mouky a koření (na maso pořádně přimáčkneme). Na rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, poté podlijeme vařicí vodou do úrovně masa (neutopit) a přikryté podusíme za občasného dolití horké vody cca 20min. Ke konci nechápe odpařit do požadovaného množství. Podle chuti dosolíme. Omáčku/sos již není třeba zahušťovat, vezme si mouku z masa. Podáváme s bramborem, kaší, knedlíky, rýží či těstovinami…podle chuti, hodí se vlastně ke všemu.
Poznámka k receptu na Voňavá krkovice: Ivo, tak jsem vařila v neděli. Je to vynikající, jen jsem maso dělala v papiňáku a to jsem udělala asi chybu. Vím, že tos tam nepsala, ale chtěla jsem si to ulehčit. Když jsem maso vyndala, bylo měkkoučké, ale na sobě mělo hafo mouky. Rozpálila jsem olej a maso po vyndání znova opekla. Pak dala zpět do omáčky. Příště to udělám podle receptu, a budu to dodělávat v troubě. Trochu jsem si to vaření prodloužila. Ale jinak supr oběd. Přidám foto, sice nic moc, ale chuť vynikající.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavá krkovice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 29.05.2011
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 5 plátků krkovice 5 plných lžic hladké mouky 2 rovné lžíce „žlutého koření“ (Harmony, Vegeta…) 1 rovná lžíce sušené majoránky 1 rovná lžíce sušené bazalky 1 rovná lžička sušeného česneku 1 špetka pepře 1 rovná lžíce mleté sladké papriky olej sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavá krkovice,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavá krkovice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavá krkovice
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|