|
Recept na Vepřový jazyk na brusinkách
Recept na Vepřový jazyk na brusinkách je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřový jazyk na brusinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vepřové jazyky 1 kostka masoxu sklenka vývaru z uvařených jazyků sklenka dezertního vína sklenka brusinkového kompotu šťáva z jednoho citronu 2 PL oleje ½ KL mletého pepře 4 PL sušených brusinek 2 silnější plátky másla sklenka=1dl(100ml).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový jazyk na brusinkách
Recept na Vepřový jazyk na brusinkách: Vepřové jazyky opláchneme a dáme nejlépe do papiňáku z kostkou masoxu a 3 dl vody od doby varu vařit na 20 minut. Mezitím si z brusinek, vína, citronové šťávy, oleje a pepře umícháme marinádu. Do 3/4měkka uvařené jazyky zchladíme studenou vodou, sloupneme je a nakrájíme na širší plátky. Ty pak promícháme v připravené marinádě a necháme nejlépe v zavařovací sklenici, nebo nádobě s víkem v lednici marinovat přes noc (já jsem nechala 24hodin). Druhý den si necháme rozehřát troubu, jazyky z marinády vytáhneme, dáme do zapékací mísy, proložíme kousky másla, přiklopíme víkem a na nejvyšším stupni necháme 10 minut propéct. Pak přilijeme marinádu, vývar z jazyků, sušené brusinky, promícháme, opět přiklopíme víkem a stále na nejvyšším stupni pečeme 15 minut. Poté troubu ubereme na minimum, víko odstraníme a 10 minut necháme dopéct. Pokud chceme mít šťávu pouze přírodní, můžeme ihned podávat. Budeme-li chtít šťávu jemnější, můžeme si ve smetaně rozmíchat hladkou mouku, šťávu z jazyků přelít do menšího kastrůlku, přivést ji k varu, vlít smetanu a na mírném plameni 10 minut provařit. Jako příloha se hodí: různě upravené noky, špecle, knedlík, mohla by být i rýže.
Poznámka k receptu na Vepřový jazyk na brusinkách: Inspirací mi byl recept “Borůvkové kuře“. Zní to neuvěřitelně, co se týká surovin, viďte:-) Recept jsem celý překopala a upravila podle sebe (z původního rcp zůstala jen marináda, místo borůvek brusinky) Brusinky jsem měla zavařené z červeného rybízu podle Topreceptů a s těmi sušenými se to hezky doplňovalo. http://www.toprecepty.cz/recept/13468-rybiz-a-la-b... Tím, že nakrájený jazyk byl naložený 24 hodin, krásně nasákl marinádou a s oběma verzema šťávy jsme si moc pochutnali. Já jsem jako přílohu použila sezamové noky od tejaji http://www.toprecepty.cz/recept/23316-sezamove-kne... Terezko díky:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový jazyk na brusinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.01.2012
- Počet porcí: 2-3, podle velikosti jazyků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 3 vepřové jazyky 1 kostka masoxu sklenka vývaru z uvařených jazyků sklenka dezertního vína sklenka brusinkového kompotu šťáva z jednoho citronu 2 PL oleje ½ KL mletého pepře 4 PL sušených brusinek 2 silnější plátky másla sklenka=1dl(100ml)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový jazyk na brusinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový jazyk na brusinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový jazyk na brusinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|