|
Recept na Vepřový grill-burger
Recept na Vepřový grill-burger je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Vepřový grill-burger budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg mletého vepřového masa (na 10 porcí) 1 svazek čerstvé plocholisté petrželové natě 1 svazek čerstvé koriandrové natě 10 plátků prorostlé slaniny čerstvě mletá hrubozrnná mořská sůl čerstvě mletý pepř čtyř barev červená cibule, nakládané okurky,velké rajče majonéza Dijonská, ostrý kečup Gurmán 10 plátků sýru Cheddar, lístky salátu Little Gem.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový grill-burger
Recept na Vepřový grill-burger: Vepřové mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu. Nakrájíme si na velejemno červenou cibuli, na plátky okurky, rajčata a obereme a opereme listy salátu. Sýr necháme při pokojové teplotě změknout. Rozpálíme gril, žulový kámen nebo grilovací pánev. Z vychlazeného a bylinkami okořeněného vepřového masa vytvoříme 10 pevných vzduchu zbavených koulí. Každou kouli následně „zplacatíme“ a utvoříme po celé ploše stejně vysokou placku cca 1,5 až 2 cm. Uprostřed placky vytvoříme hranou dlaně mírný žlábek, aby se nám maso při opékání uprostřed nezvedalo. Vkládáme na rozpálený gril a zprudka necháme zatáhnout. Jakmile začne maso krásně vonět (cca 5 minut) tak ho obracečkou otočíme a opečeme stejně dlouho i z druhé strany. Burger ještě jednou obrátíme a na každou porci masa položíme plátek sýru. V tuto dobu si opečeme do křupava i plátky slaniny. Slaninu nedávejte na rošt (propadne Vám), pokud není jiná možnost, opečte ji na pánvi. Rozříznuté bulky (sezamové, sýrové) opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu. Spodní část bulky potřeme bohatě majonézou, posypeme nasekanou cibulkou, plátky rajčete a poklademe listy salátu. Na toto „lůžko“ přendáme z grilu maso s již částečně roztaveným sýrem, poklademe plátkem okurky, opečenou křupavou slaninou a přiklopíme horní části bulky, kterou jsme z vnitřní strany pokapali kvalitním hustým kečupem.
Poznámka k receptu na Vepřový grill-burger: S přáním dobré chuti a pevných ústních „pantů“ servírujeme nedočkavým strávníkům. Kdo ochutná, navždy zapomene na Mc …….
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový grill-burger, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 13.08.2013
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: 1,5 kg mletého vepřového masa (na 10 porcí) 1 svazek čerstvé plocholisté petrželové natě 1 svazek čerstvé koriandrové natě 10 plátků prorostlé slaniny čerstvě mletá hrubozrnná mořská sůl čerstvě mletý pepř čtyř barev červená cibule, nakládané okurky,velké rajče majonéza Dijonská, ostrý kečup Gurmán 10 plátků sýru Cheddar, lístky salátu Little Gem
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový grill-burger,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový grill-burger - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový grill-burger
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|