|
Recept na Vepřové plíčky na smetaně
Recept na Vepřové plíčky na smetaně je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřové plíčky na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřové plíčky 1 kostka masoxu 1 mrkev 1 plátek celeru 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře na vyvaření pár stonků libečku a celeru na omáčku: -------------- vývar z plíček, 1 kostka masoxu, 250 ml 30% smetany, 2 pl hladké mouky, ocet a sůl na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové plíčky na smetaně
Recept na Vepřové plíčky na smetaně: Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí plíček (já jsem vařila v 9 l papiňáku v 1 a 1/4 litru vody 30 minut). Po změknutí odstavíme ze sporáku, plíčky vyndáme na talíř a vývar přecedíme. Z plíček odstraníme dýchací trubici a průdušnice a nakrájíme je na drobnější kousky, zeleninu rozmačkáme vidličkou. Do většího kastrolu dáme plíčky, zeleninu, masox, zalijeme 1/2 l vývaru a přivedeme k varu. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou a pomalu za stálého míchání vléváme k plíčkům. Necháme na mírném plameni za občasného zamíchání provařovat 15 minut. Pokud budeme přidávat i ocet, tak si trochu smetanové omáčky odebereme do hrníčku, dle své chuti přidáme ocet, zamícháme a vlijeme zpátky do hrnce. Necháme ještě 2 minutky provařit a vypneme sporák. Dle své chuti dosolíme, kdo má rád, může přidat trochu cukru. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Vepřové plíčky na smetaně: Chutné plíčky jsem tady našla dvoje, tak do třetice přidávám tuto svou verzi “dobroty“, kterou můžu i po studenu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové plíčky na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 02.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: vepřové plíčky 1 kostka masoxu 1 mrkev 1 plátek celeru 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře na vyvaření pár stonků libečku a celeru na omáčku: -------------- vývar z plíček, 1 kostka masoxu, 250 ml 30% smetany, 2 pl hladké mouky, ocet a sůl na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové plíčky na smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové plíčky na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové plíčky na smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|