|
Recept na Vepřové na žampionech
Recept na Vepřové na žampionech je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové na žampionech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 plátků věpřové kýty cca 12 lžiček plnotučné hořčice hladká mouka sůl, pepř, drcený kmín 1 velká cibule 10 dkg anglické slaniny - krájené 3 stroužky česneku olej 500 g žampionů - čerstvých 2 ks hovězího bujonu v kelímku 150 g zakysané smetany 5 dkg tvrdého sýru - plátky (já měla císařský) popř. solamyl na zahuštění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové na žampionech
Recept na Vepřové na žampionech: Plátky masa nařízneme, z obou stran posolíme, opepříme a potřeme z každé strany hořčicí. Lehce obalíme či posypeme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka z obou stran opečeme. Přendáme do pekáčku. Ve výpeku orestujeme najemno nakrájenou cibuli dosklovata, poté přidáme na malé kostky nakrájenou anglickou slaninu a česnek na plátky a orestujeme. Poté přidáme 1-2 lžičky hořčice, zamícháme a i s výpekem vlijeme k masu. Maso podlijeme vývarem z bujonu a doplníme vodou tak, aby maso bylo ponořené, přikryjeme alobalem a dáme péci do vyhřáté trouby na cca 200° cca 45 minut. K masu přidáme žampiony nakrájené na plátky, dle potřeby dosolíme, přidáme drc. kmín a promícháme. Vrátíme zpět do trouby. Mezitím si smícháme v misce zakysanou smetanu a na malé kostičky nakrájený sýr. Lehce osolíme, opepříme. Po cca 20 minutách maso vyndáme a uchováme v teple, omáčku slijeme do kastrůlku, maso vrátíme zpět do pekáčku, a na plátky dáme směs ze zakysané smetany a sýru, lehce podlijeme vodou. Odkryté vrátíme do trouby "zapéct". Omáčku v kastrůlku ochutnáme - dle potřeby dosolíme a dochutíme a podle zvyklostí můžeme zahustit. Když zakys. smetana na mase zelátne, máme hotovo. Maso podáváme s omáčkou, např. se šťouchaným bramborem.
Poznámka k receptu na Vepřové na žampionech: Moje verze-kotleta na žampionech s tarhoňou
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové na žampionech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 17.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 6 plátků věpřové kýty cca 12 lžiček plnotučné hořčice hladká mouka sůl, pepř, drcený kmín 1 velká cibule 10 dkg anglické slaniny - krájené 3 stroužky česneku olej 500 g žampionů - čerstvých 2 ks hovězího bujonu v kelímku 150 g zakysané smetany 5 dkg tvrdého sýru - plátky (já měla císařský) popř. solamyl na zahuštění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové na žampionech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové na žampionech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové na žampionech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|