|
Recept na Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami
Recept na Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vepřové řízky sůl, mletý černý pepř 2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru 2 PL olivového oleje 100 g žampionů 1 cibule 2-3 různobarevné papriky 2 cherry rajčátka 250 ml vývaru 1-2 PL sojové omáčky 1-2 PL škrobové moučky 2-3 PL bambusových výhonků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami
Recept na Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami: Řízky kuchyňsky upravené, nakrájíme na tenké proužky, které osolíme a opepříme. Prolisovaný česnek a oloupaný nastrouhaný zázvor smícháme s olejem. Touto směsí maso ochutíme a dobře promícháme a necháme odležet v chladničce asi 2 hodinky. Poté rozehřejeme pánev, vložíme do ní maso a opečeme ho ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a opékáme ji až do vysmahnutí šťávy. Potom vložíme papriky, nakrájené na nudličky, pokrájená rajčátka, žampióny, nakrájené na plátky. Podlijeme vývarem, zakápneme sójovou omáčkou a dusíme do měkka. Škrobovou omáčku rozmícháme ve 2 lžících studené vody. Za stálého míchání ji přilijeme k masu a povaříme asi 2 minuty. Bambusové výhonky slijeme a přidáme do pánve k masu a ještě pár minut restujeme.
Poznámka k receptu na Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami: Masové nudličky podáváme se zeleninovou rýží /s řapíkatým celerem, mrkví a kousky pórku/. Manžel si přidal malou sušenou chilli papričku. To je už pak spíše pro milovníky ostrých jídel.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 08.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 vepřové řízky sůl, mletý černý pepř 2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru 2 PL olivového oleje 100 g žampionů 1 cibule 2-3 různobarevné papriky 2 cherry rajčátka 250 ml vývaru 1-2 PL sojové omáčky 1-2 PL škrobové moučky 2-3 PL bambusových výhonků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|