RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové karé s čabajkovým středem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové karé s čabajkovým středem, recepty Vepřové karé s čabajkovým středem, Vepřové, karé, čabajkovým, středem


Recept na Vepřové karé s čabajkovým středem

Recept na Vepřové karé s čabajkovým středem je zařazen v kategorii pomalý hrnec. K přípravě Vepřové karé s čabajkovým středem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg vepřového karé (vcelku) 1 ks originální čabajské klobásky 2 velké cibule, kousek uzené slaniny 3/4 l masového vývaru, celý černý pepř slunečnicový olej, nové koření, pepř, sůl máslová jíška (máslo-hladká mouka, 1 dl smetany.

Vepřové karé s čabajkovým středem
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové karé s čabajkovým středem

Recept na Vepřové karé s čabajkovým středem:
Vepřové karé si převážeme pro zpevnění a udržení tvaru (válec). Připravíme si pěkně vysušenou nožičku čabajské klobásy. Do převázaného špalíku vepřového karé, si uděláme dlouhým nožem skrz celou délku křížem bodný-řez, čímž nám vznikne prostor pro připravenou klobásu. Čabajskou klobásu bez jakékoliv úpravy vtlačíme do karé (pokud jsme dobře prořezali, nebude nám to dělat problém). Naplněné vepřové karé na povrchu osolíme, opepříme. Připravíme si pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi si rozpustíme lžíci oleje a opečeme na něm naplněné karé ze všech stran, a ihned přendáme do připraveného PH. Na pánvi následně opečeme na kostičky nakrájenou uzenou slaninu, a jakmile pustí tuk, tak přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do zlatova a společně se slaninou přidáme k masu do PH. Podlijeme 3/4 litrem masového vývaru, přidáme 6 kuliček nového koření, 6 kuliček celého černého pepře. PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze LOW cca 5 hodin. Maso vyjmeme, opatrně zbavíme převázání a udržujeme v teple. 80 gramů másla nakrájíme na malé kousky a smícháme za pomocí prstů se lžicí a půl hladké mouky. Takto vzniklou studenou máslovou jíšku, přidáme do PH k výpeku, dobře promícháme, a tím máme vyřešeno zahuštění vznikající omáčky. Necháme máslovou jíšku v omáčce cca 15 minut na programu LOW probublávat. Vzniklou jemnou omáčku scedíme a dochutíme 1 dl smetany a dle potřeby ještě solí a pepřem. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

Poznámka k receptu na Vepřové karé s čabajkovým středem:
Hezky sebestředné očičko, líbí, jo ještě jsem pročetla a postup je jasný

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové karé s čabajkovým středem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 07.04.2014
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomalý hrnec
  • Suroviny: 1 kg vepřového karé (vcelku) 1 ks originální čabajské klobásky 2 velké cibule, kousek uzené slaniny 3/4 l masového vývaru, celý černý pepř slunečnicový olej, nové koření, pepř, sůl máslová jíška (máslo-hladká mouka, 1 dl smetany
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové karé s čabajkovým středem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové karé s čabajkovým středem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové karé s čabajkovým středem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist