|
Recept na Vepřová plec v paprikové omáčce
Recept na Vepřová plec v paprikové omáčce je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Vepřová plec v paprikové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřové plece 1 větší cibule 1/2 pórku 2 papriky-měla jsem červenou a žlutou 3 stroužky česneku, nebo sušený 3 cherri rajčátka, nebo 1 velké 1 celá lahůdková cibule masový vývar, nebo 1/2 masoxu trochu, asi 50 ml smetany na šlehání na zjemnění omáčky 1-2 lžičky cukru 1 lžička Country koření, nebo jiné které máte rádi-lze i vynechat 1 lžíce jíšky-hladká mouka+ olej pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová plec v paprikové omáčce
Recept na Vepřová plec v paprikové omáčce: Vepřovou plec omyjeme, vysušíme, osolíme a posypeme Country kořením. Do PH dáme nahrubo nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku, nahrubo nakrájené papriky a rajčata, pórek a lahůdkovou cibulku nakrájíme na špalíky, zalijeme vývarem, nebo vodou s masoxem a dáme vařit v PH na 3 hodiny. Mezi tím si uděláme jíšku z mouky a oleje, necháme jí vychladit. Po uplynutí doby vyndáme maso na prkénko a všechno ostatní rozmixujeme, dáme na plotýnku zahustíme jíškou, dochutíme cukrem, solí, kořením a zredukujeme na množství omáčky, kolik potřebujeme, maso vcelku nakrájíme na úhledné plátky a dáme do omáčky, zjemníme smetanou na šlehání, převaříme a hotovo.
Poznámka k receptu na Vepřová plec v paprikové omáčce: Omáčka má ještě lepší chuť druhý den, kdy se rozleží. Dá se dělat se stejným postupem na sporáku, jen kratší dobu a při vypaření doléváme vývar. Omáčka je pěkně jemná a chutná. Podávala jsem s těstovinami, ale šly by i jiné přílohy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová plec v paprikové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 12.03.2014
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 600 g vepřové plece 1 větší cibule 1/2 pórku 2 papriky-měla jsem červenou a žlutou 3 stroužky česneku, nebo sušený 3 cherri rajčátka, nebo 1 velké 1 celá lahůdková cibule masový vývar, nebo 1/2 masoxu trochu, asi 50 ml smetany na šlehání na zjemnění omáčky 1-2 lžičky cukru 1 lžička Country koření, nebo jiné které máte rádi-lze i vynechat 1 lžíce jíšky-hladká mouka+ olej pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová plec v paprikové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová plec v paprikové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová plec v paprikové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|