|
Recept na Vepřová pečeně na šafránu a citronech
Recept na Vepřová pečeně na šafránu a citronech je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová pečeně na šafránu a citronech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g vepřové kýty/ nebo plece / sůl čerstvý mletý pepř + celý pepř 2 citrony 400 ml vývaru 2 PL medu šafránová vlákna 1 PL hrubozrné hořčice / nebo jiné hořčice / bylinky / celerová nať, petrželka, apod. / tuk na vymazání pekáčku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová pečeně na šafránu a citronech
Recept na Vepřová pečeně na šafránu a citronech: Vepřovou kýtu kuchyňsky upravíme, osušíme, osolíme a okořeníme. Omyté citrony nakrájíme na plátky, rozdělíme na upravené maso se špetičkou šafránu a připevníme kuchařskou nití. Maso vložíme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 90 minut. V horkém vývaru rozpustíme med a cca po 30 minutách pečení v troubě, vepřovou pečení přelijeme vývarem s medem. Tento postup opakujeme každých cca 15 minut. V polovině pečení přidáme hrubozrnou hořčici, celý pepř a dál pečeme doměkka. Nakonec výpek slijeme, ochutíme solí, bylinkami. Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem. Můžeme přidat na zjemnění lžíci másla/ neni nutné/
Poznámka k receptu na Vepřová pečeně na šafránu a citronech: Můžeme použít místo hořčice také hořčičná semínka a přidat bylinky podle sebe / šalvěj, rozmarýn atd /.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně na šafránu a citronech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 07.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 800 g vepřové kýty/ nebo plece / sůl čerstvý mletý pepř + celý pepř 2 citrony 400 ml vývaru 2 PL medu šafránová vlákna 1 PL hrubozrné hořčice / nebo jiné hořčice / bylinky / celerová nať, petrželka, apod. / tuk na vymazání pekáčku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně na šafránu a citronech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně na šafránu a citronech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně na šafránu a citronech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|