RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli, recepty Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli, Vepřová, líčka, pome


Recept na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli

Recept na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6 vepřových líček 1 cibule 1 mrkev 1 pórek 5 pomerančů 75 g cukru 0,5 dl balzamikového octa z Modeny olivový olej sůl pepř brambory All-i-oli: 3-4 stroužky česneku 1 žloutek olivový olej sůl mandlové lupínky.

Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli

Recept na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli:
Líčka si očistíme a stáhneme vrchní blánku. Cibuli, mrkev a pórek si oloupeme, nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Líčka zprudka opečeme, aby se zatáhly póry a přidáme k orestované zelenině. Z pomerančů si vymačkáme šťávu, kterou pokryjeme maso. Osolíme, opepříme a necháme vařit 2 hodiny na mírném ohni, dokud nejsou líčka křehká. Po uvaření vyndáme maso z omáčky a tu rozmixujeme. Z cukru si uděláme karamel, který zalijeme octem a necháme zredukovat. Redukci přilijeme do omáčky. Do omáčky vrátíme i maso a vše provaříme. Na talíři posypeme opraženými lupínky mandlí. Gratinované brambory: Celé brambory si omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Po uvaření je přepůlíme a každou půlku pomažeme all-i-oli a dáme zapéct do trouby na funkci grill. Alioli: Děláme stejně jako tradiční majonézu, s tím rozdílem že přidáme prolisovaný česnek. Používáme-li ruční mixer můžeme dát celé stroužky česneku.

Poznámka k receptu na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli:
Alioli(all-česnek, i-a, oli-olej) (vyslovuj ajoli) pochází že španělského středomoří. Tradiční recept se dělá v hmoždíři, kde se rozdrtí stroužky česneku a po kapkách se přidává olej. Jelikož je tento postup velice pracný a rádo se to sráží, v mnohých případech se používá na spojení žloutek.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Miquel
  • Datum vložení: 10.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 6 vepřových líček 1 cibule 1 mrkev 1 pórek 5 pomerančů 75 g cukru 0,5 dl balzamikového octa z Modeny olivový olej sůl pepř brambory All-i-oli: 3-4 stroužky česneku 1 žloutek olivový olej sůl mandlové lupínky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist