|
Recept na Velikonoční medovníčky
Recept na Velikonoční medovníčky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - perníky.
K přípravě Velikonoční medovníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g hladké mouky 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky perníkového koření 1 lžíce kakaa (nemusí být) 80 g tuku (Stella, másla..) 120 g medu 250 g moučkového cukru 4 vejce 3 lžíce rumu citronová kúra z 1 citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční medovníčky
Recept na Velikonoční medovníčky: Mouku smíchání s kořením, přesátým kakaem a jedlou sodou. Tuk lehce rozpustíme s medem a vlahý nalijeme do směsi s moukou. Přidáme celá vejce, moučkový cukr, rum a citronovou kúru. Zpracujeme těsto, které nemusíme nechávat uležet, ale klíďo můžeme. Rozválíme na plát, vypichujeme tvary, dáváme na pečící papír a pečeme v troubě asi na cca 175 stupnů asi 6-7 minut, podle velikosti a tlouštce rozváleného těsta. Po vytažení z trouby ihned potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme "vydýchat" minim. do druhého dne a pak můžeme zdobit bílkovou polevou. POLEVA: na 1 bílek: cca 150 g moučkouvého-dvakrát přesátého cukru, 1 lžička solamylu, 1 lžička citronové štávy - vše utřeme vařečkou RUČNĚ! dokud se poleva správně netáhne. Zkusíme trošku do zdobícího sáčku a můžeme začít. RADA: aby jste nemuseli bílek pracně přesívat přes sítko, krásně se procedí přes silonovou punčošku ;-)
Poznámka k receptu na Velikonoční medovníčky: Děkuji za přivítání Já je dělám na Vánoce i na Velikonoce. Někdo by řekl stereotyp-ale já říkám ověřený! Možná najdu ještě nějaké vánoční perníčky-ozdobené... PS: Jj, na Velikonoce je to zdobení veselejší a vypadá přeci jen trochu jinak. Ale zase k jídlu je lepší nezdobit-není to pak tak líto je spapat!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční medovníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Moncik
- Datum vložení: 07.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Perníky
- Suroviny: 750 g hladké mouky 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky perníkového koření 1 lžíce kakaa (nemusí být) 80 g tuku (Stella, másla..) 120 g medu 250 g moučkového cukru 4 vejce 3 lžíce rumu citronová kúra z 1 citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční medovníčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční medovníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční medovníčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|