RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky, recepty Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky, Velikonoční, mazanec, (bochánek), od, babičky


Recept na Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky

Recept na Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní. K přípravě Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Obyčejné těsto: 1kg polohrubé mouky, 15dkg tuku, 15dkg cukru, 2 žloutky, 4 dkg droždí, asi 1/2 litru mléka, citrónová kůra, 1 dkg soli, 1/2 vejce na potření Jemné těsto: 1kg polohrubé mouky, 22 dkg tuku, 22dkg cukru, 4 žloutky, 6 dkg droždí, asi 1/2 litru mléka, citrónová kůra, vanilka, 4dkg rozinek, 7dkg mandlí, 1dkg soli, 1/2 vejce na potření.

Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky
Zvětšit obrázek

Recept na Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky

Recept na Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky:
Z části mléka zmladíme droždí se 4dkg cukru a hrstkou mouky. V míse utřeme nahřátý tuk s cukrem a žloutky. Do ostatního mléka dáme rozpustit sůl. Mouku prosejeme k utřenému tuku a část si necháme na vypracování těsta na vále. Přilijeme kvásek, mléko se solí a nejdříve vařečkou vymícháme v míse těsto. Nesmí nás mýlit, že je zpočátku řidší; později totiž ztuhne. Pak je přeložíme na vál a vypracujeme rukama, až se nechytá na válu, a nakonec do něho veválíme rozinky a nakrájené mandle. Dáme je zpět do mísy, poprášíme moukou, přikryjeme ubrouskem a necháme v teple kynout. Když je těsta dvakrát tolik (což bývá podle teploty místnosti za dvě i více hodin), vyklopíme je na vál a zpracujeme na bochánky. Těsto můžeme zadělat i večer. Přes noc vykynou. Z vykynutého těsta vyválíme na vále bochánky a umístíme je na pomaštěný papír na plechu. Děláme-li dva bochánky na jeden plech a chceme je mít za všech stran stejnoměrně upečené, posadíme každý bochánek na samostatný papír. Utvořené bochánky necháme nakynout, pak je potřeme rozšlehaným vejce, posypeme nakrájenými mandlemi a ostrým nožem prořízneme ve středu bochánku kříž. Bochánky dáváme péci do trouby dobře vyhřáté, pak troubu zmírníme a dopékáme. Pečeme podle velikosti 3/4 až 1 hodinu.

Poznámka k receptu na Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky:
Dávám bodík, můj oblíbený recept, dělám téměř stejně

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: petraf.t
  • Datum vložení: 07.06.2012
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
  • Suroviny: Obyčejné těsto: 1kg polohrubé mouky, 15dkg tuku, 15dkg cukru, 2 žloutky, 4 dkg droždí, asi 1/2 litru mléka, citrónová kůra, 1 dkg soli, 1/2 vejce na potření Jemné těsto: 1kg polohrubé mouky, 22 dkg tuku, 22dkg cukru, 4 žloutky, 6 dkg droždí, asi 1/2 litru mléka, citrónová kůra, vanilka, 4dkg rozinek, 7dkg mandlí, 1dkg soli, 1/2 vejce na potření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční mazanec (bochánek) od babičky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist