|
Recept na Vánoční stromeček z perníků
Recept na Vánoční stromeček z perníků je zařazen v kategorii moučníky - perníky.
K přípravě Vánoční stromeček z perníků budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto na jakékoliv perníčky, každý jaké dělává, já dělala náš recept: 250 g tuku (Hera) 300 g cukru moučka 850 g hl. mouky (tentokrát jsem dělala napůl z žitné mouky) 5 lžic medu 1 kávová lžička sody 3 celá vejce 3 kávové lžičky koření do perníku (dala jsem navíc lžičku skořice) bílko na potření na slepení a dozdobrní stromečku klasická poleva: 1 bílek, 140-150g cukru moučka a citronová šťáva podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vánoční stromeček z perníků
Recept na Vánoční stromeček z perníků: Ze surovin uděláme těsto, vyválíme na silnější plát a vykrajujeme hvězdičky, já měla 3 velikosti, tak jsem si ještě o jednu větší dokreslila na tvrdý papír a vykrajovala nožem. Na 1 stromeček potřebujeme 4 hvězdičky od největší po nejmenší, může být i 5, záleží jak kdo má. Dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme. Vychladlé potom slepujeme na sebe cukrovou polevou (udělat hodně tuhou, aby stromečky držely) a dozdobíme podle fantazie, já používám lentilky, může se použít cokoliv k jídlu dle fantazie. Lentilky lepím také cukrovou polevou. Potom už jen nechat zaschnout, aby držely. Nádherně vypadají a ozdobí stejně kuchyň jako dětský pokojíček. Dělávám je k Mikuláši.... a většinou je nesníme a necháme jako výzdobu přes celé Vánoce. To už je na Vás.
Poznámka k receptu na Vánoční stromeček z perníků: Asi z půl dávky těsta může být 8-10 stromečků, záleží na tom jak silný plát těsta si vyválíte....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánoční stromeček z perníků, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: akras.80
- Datum vložení: 02.02.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Perníky
- Suroviny: Těsto na jakékoliv perníčky, každý jaké dělává, já dělala náš recept: 250 g tuku (Hera) 300 g cukru moučka 850 g hl. mouky (tentokrát jsem dělala napůl z žitné mouky) 5 lžic medu 1 kávová lžička sody 3 celá vejce 3 kávové lžičky koření do perníku (dala jsem navíc lžičku skořice) bílko na potření na slepení a dozdobrní stromečku klasická poleva: 1 bílek, 140-150g cukru moučka a citronová šťáva podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánoční stromeček z perníků,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánoční stromeček z perníků - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánoční stromeček z perníků
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|