|
Recept na Valašská kyselica
Recept na Valašská kyselica je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Valašská kyselica budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kysané zelí - 200g, Klobása - 200g, Brambory - 100g, Smetana na vaření - 1/4l, Masový vývar - 1,5l, Celý černý pepř - 4 kuličky, Bobkový list - 1 ks, Mletý černý pepř - 1-2 špetky, Jalovec - 4 kuličky, Celé nové koření - 4 kuličky, Česnek - 5 stroužků, Majoránka, Sůl. 50g tuku a 20g hladké mouky na jíšku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Valašská kyselica
Recept na Valašská kyselica: Opláchnuté nakrájené zelí uvaříme do měkka. Z tuku a mouky uděláme jíšku, zalejeme vývarem a 1 hod. vaříme spolu s kořením. Na nakrájené a uvařené zelí přelejeme zcezenou polévku, přidáme na kostičky nakrájené brambory a klobásu. vaříme, až jsou brambory měkké. Přidáme smetanu a krátce povaříme.
Poznámka k receptu na Valašská kyselica: Nikdy jsem to nedělal, ale naschvál jsem dal vařit brambory společně se zelím Ano, brambory se uvaří... Trvá to asi 2x delší dobu a komu nevadí, že každý kousek je sice uvnitř měkký, ale na povrchu tvrdkavý jako nedovařený, tak si možná pošmákne... V rcp se sice vaří ve vývaru (společně se zelím), ale stejně bych to neriskoval… No, možná vyměknou díky tomu jalovcovi
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Valašská kyselica, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jurajda
- Datum vložení: 28.01.2010
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Kysané zelí - 200g, Klobása - 200g, Brambory - 100g, Smetana na vaření - 1/4l, Masový vývar - 1,5l, Celý černý pepř - 4 kuličky, Bobkový list - 1 ks, Mletý černý pepř - 1-2 špetky, Jalovec - 4 kuličky, Celé nové koření - 4 kuličky, Česnek - 5 stroužků, Majoránka, Sůl. 50g tuku a 20g hladké mouky na jíšku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na valašská kyselica,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Valašská kyselica - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Valašská kyselica
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|