|
Recept na Utopenci z cukety (naložené karbanátky)
Recept na Utopenci z cukety (naložené karbanátky) je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Utopenci z cukety (naložené karbanátky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg cukety (váha čisté očištěné), 15 dkg tvrdého sýra (eidam), sůl, pepř,,vegeta (nemusí být),2 vejce, 1 lžička solamylu, 2 lžíce hladké mouky, 5-6 lžic strouhanky, 3 stroužky nebo více česneku, strouhanka na obalení, olej na smažení, Nálev: 1,5 l vody, 2 dcl octu, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžíce DEKA (nakladač), 5 tablet sacharinu, 5 celých pepřů, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy. Cibule na prokládání karbanátků..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Utopenci z cukety (naložené karbanátky)
Recept na Utopenci z cukety (naložené karbanátky): Cuketu jemně nastrouháme, přidáme nastrouhaný sýr,lisovaný česnek, vejce,sůl dle chuti (kdo dá vegetu osolí méně), pepř dle chuti, mouku, solamyl a strouhanku a dobře promícháme. Těsto se zdá dost řídké, ale nebojte se, lžící odebírejte trochu těsta a vložte do misky se strouhankou a jemně obalte. Tvořte placičky a osmažte na oleji, jako každý jiný karbanátek. Karbanátky nechte vychladit, nálev svařte, nechte projít varem a odstavte, nemusí být úplně vychlazený, ale nesmí být příliš teplý. Do sklenice se širším hrdlem naskládejte karbanátky, prokládejte je cibulí nakrájenou na kolečka (čím více, tím lépe) a plnou sklenici zalejte nálevem tak, aby byly karbanátky potopené (potvory budou nasávat....-) To koření z nálevu tam dejte také. Pak už jen uzavřete a dejte do lednice vychladit a uležet alespoň 2 dny....u nás je to problém.
Poznámka k receptu na Utopenci z cukety (naložené karbanátky): Kdo nechce dávat vegetu, nemusí, ale je to takové chutnější. Karbanátky chutnají podobně jako pečenáče (akorát to není ryba...:-). Čím déle jsou v lednici, tím lépe. Recept mám už 20 let, konečně jsem ho našla, je od mé bývalé kolegyně, která je už v důchodu. Je to dobrý nápad, jak spotřebovat cukety. V originál receptu je DEKO, já jej nedávám, přidám sacharin (celkem 10 tablet) a více octu (ochutnejte nálev a klidně si ho udělejte dle své chuti).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Utopenci z cukety (naložené karbanátky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marsi Mesi (Marcela Mesochoridu)
- Datum vložení: 19.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1 kg cukety (váha čisté očištěné), 15 dkg tvrdého sýra (eidam), sůl, pepř,,vegeta (nemusí být),2 vejce, 1 lžička solamylu, 2 lžíce hladké mouky, 5-6 lžic strouhanky, 3 stroužky nebo více česneku, strouhanka na obalení, olej na smažení, Nálev: 1,5 l vody, 2 dcl octu, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžíce DEKA (nakladač), 5 tablet sacharinu, 5 celých pepřů, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy. Cibule na prokládání karbanátků.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na utopenci z cukety (naložené karbanátky),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Utopenci z cukety (naložené karbanátky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Utopenci z cukety (naložené karbanátky)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|