|
Recept na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže
Recept na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže je zařazen v kategorii cukroví - nepečené - ostatní.
K přípravě "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200g čokolády (s minimálně 70% kakaa) 20g třtinového cukru 70g másla 6 lžic smetany (nejlépe s obsahem tuku 40%) 2 lžíce ořechového likéru 1 lžíce oleje z pražených vlašských ořechů 50g mandlí + skořice na posyp.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže
Recept na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže: Na hrnec s mírně vroucí vodou položte tepluvzodrnou (ne nerezovou mísu) mísu s 200g čokolády. Přisypte 20g třtinového cukru a nechte pozvolna rozpustit. Přidejte 70g másla a vymíchejte, až se spojí s čokoládou do hladké směsi. Nakonec přilijte 6 lžic smetany a odstavte z plotýnky. Přimíchejte 2 lžíce ořechového likéru. Nakonec vše dochuťte 1 lžící oleje z vlašských ořechů. Nechte mírně vychladnout, přikryjte potravinovou fólií a přesuňte do mrazničky asi tak na hodinu ztuhnout. Zatímco hmota chladne, připravte si mandle. Zapněte troubu na 180°C. Mandle oloupejte podle tohoto postupu (http://www.foodstyle.cz/products/kokosove-kulicky-s-prazenou-mandli/) a osušte papírovou utěrkou. Smíchejte je s 1 lžičkou oleje z vlašských ořechů a rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte je do trouby asi tak na 10 minut a v průběhu pečení je několikrát promíchejte, aby se opekly rovnoměrně. Zlatavé a voňavé mandle přesuňte na tácek vyložený ubrouskem a nechte zcela vychladnout. Jakmile je čokoládová hmota v mrazničce dostatečně tuhá, vytvarujte z ní, vždy kolem jedné mandle, v dlaních přibližné kuličky (lanýže se teplem rukou velmi rychle rozpouštějí, takže se s nimi dost těžko pracuje), které přesuňte na nepřilnavou podložku (třeba pečicí papír či potravinovou fólii). Čokoládové hrudky uložte tak na 10 minut do ledničky. Jakmile ztuhnou, rychle z nich v dlaních vytvarujte pravidelnější kuličky (pamatujte, že mírně nepravidelné tvary k lanýžům prostě patří). Nakonec lanýže obalte v tenké vrstvě mleté skořice. Nejlépe to jde pomocí ubrousku tak, že do něj nasypete trošku skořice a lanýž budete pomalu koulet zvedáním jednotlivých rohů. Opět uložte do ledničky ztuhnout. Podávejte nejlépe v papírových košíčcích k odpolední kávě nebo čaji.
Poznámka k receptu na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže: Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostuo najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/orechovo-mandlove...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 20.05.2013
- Počet porcí: 38
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Nepečené - Ostatní
- Suroviny: 200g čokolády (s minimálně 70% kakaa) 20g třtinového cukru 70g másla 6 lžic smetany (nejlépe s obsahem tuku 40%) 2 lžíce ořechového likéru 1 lžíce oleje z pražených vlašských ořechů 50g mandlí + skořice na posyp
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "upgrade čokoládových lanýžů" ořechovo-mandlové lanýže,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|