|
Recept na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Recept na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 housky z předešlého dne (i starší, zachovalé) 3 vejce 60 g pórku (asi 15 cm bílé části) 100 g gorgonzoly 50 g sýra comte nebo edamu (možno nahradit eidamem 40%) 8 lžic mléka 4 lžíce másla muškátový oříšek černý pepř sůl --- na vývar: 1 malé hovězí žebro 1 malá mrkev 1/2 celeru 1 petržel 1 malé rajče nové koření bobkový list pepř sůl -- 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Recept na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru: Z hovězího žebra, kořenové zeleniny, malého rajčete a koření připravíme dlouze tažený vývar (vše vložíme do studené vody a od bodu varu necháme zlehounka odpařovat 3-4 hodiny). Nebo použijeme vývar připravený předem, nebo třeba i rychlý vývar z kostky, jsme-li tak zvyklí. Sýry nameleme na masovém strojku, nebo jemně nastrouháme. Dopředu nakrájíme housky na co nejmenší kousky. Pórek nakrájíme velmi najemno a orestujeme ho na jedné lžíci másla. Necháme vychladnout a promícháme s mletými sýry. Přidáme vejce, mléko a třikrát k němu strouhneme muškátový oříšek. Vše dobře promícháme a přisypeme nadrobno nakrájené housky. Osolíme, opepříme, promísíme a necháme asi 15 minut nasáknout. Z této hmoty vytváříme kuličky velikosti golfového míčku a nakonec je trochu rozplácneme namočenou lžící. V pánvi rozehřejeme zbytek másla (můžeme přidat pár kapek oleje, aby máslo neprskalo) a knedlíčky opečeme z obou stran. Necháme vychladnout a odmastit na papírové utěrce a poté vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. V kastrolku rozehřejeme 2 lžíce másla a zasypeme stejným množstvím mouky. Zalijeme připraveným vývarem do hustoty řidší omáčky a na mírné teplotě prováříme 20-30 minut. Hotové knedlíčky podáváme přelité zahuštěným vývarem a konzumujeme lžící. Knedlíčky je možné konzumovat i v polévce s nezahuštěným vývarem, nebo přelité přepuštěným máslem a posypané jemně strouhaným parmazánem.
Poznámka k receptu na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru: Recept pochází z GastroNews.cz, článku "Knedlíčky na lžíci". Jelikož existuje několik variant tohoto receptu, předkládám svůj oblíbený a vyzkoušený.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 26.03.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 3 housky z předešlého dne (i starší, zachovalé) 3 vejce 60 g pórku (asi 15 cm bílé části) 100 g gorgonzoly 50 g sýra comte nebo edamu (možno nahradit eidamem 40%) 8 lžic mléka 4 lžíce másla muškátový oříšek černý pepř sůl --- na vývar: 1 malé hovězí žebro 1 malá mrkev 1/2 celeru 1 petržel 1 malé rajče nové koření bobkový list pepř sůl -- 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|