|
Recept na Tvarohovo-rybízový koláč
Recept na Tvarohovo-rybízový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Tvarohovo-rybízový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto : 1 hrnček polohrubej múky, 2 vajcia, ½ hrnčeka práškového cukru, ¼ hrnčeka oleja, ½ hrnčeka mlieka, ½ prášku do pečiva Tvarohová náplň : 500 g jemného tvarohu, 200 g masla, 2 vanilkové cukry, 3 lyžice práškového cukru Želé : ½ l ríbezľovej šťavy, ½ l vody, 2 Zlaté klasy ( v Čechách Krémový prášek alebo 2 vanilkové pudingy+2 vrchovaté lyžice solamylu ), 3 lyžice kryštálového cukru Ríbezle ( červené, biele, čierne ), ríbezľový lekvár.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohovo-rybízový koláč
Recept na Tvarohovo-rybízový koláč: Cesto : Všetky ingrediencie vyšľaháme, cesto dáme na plech a upečieme. Upečené necháme vychladnúť. Náplň : Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne všľaháme tvaroh a vanilkový cukor. Želé : Šťavu a vodu dáme variť do hrnca, pričom z vody trocha odoberieme na Zlatý klas. Keď šťava s vodou začnú vrieť, vlejeme v zvyšnej vode rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme husté želé. Vmiešame cukor a necháme chladnúť. Na upečené cesto rozotrieme v tenkej vrstve ríbezľový lekvár a naň navršíme náplň. Na tvarohovú náplň rozsypeme ríbezle ( husto ). Nakoniec polejeme vlažným želé a v chladničke necháme dobre stuhnúť.
Poznámka k receptu na Tvarohovo-rybízový koláč: Namiesto Zlatého klasu dostať v Čechách Krémový prášek. Puding použite len v najnevyhnutnejšom prípade, nie je to ono.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohovo-rybízový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 19.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Cesto : 1 hrnček polohrubej múky, 2 vajcia, ½ hrnčeka práškového cukru, ¼ hrnčeka oleja, ½ hrnčeka mlieka, ½ prášku do pečiva Tvarohová náplň : 500 g jemného tvarohu, 200 g masla, 2 vanilkové cukry, 3 lyžice práškového cukru Želé : ½ l ríbezľovej šťavy, ½ l vody, 2 Zlaté klasy ( v Čechách Krémový prášek alebo 2 vanilkové pudingy+2 vrchovaté lyžice solamylu ), 3 lyžice kryštálového cukru Ríbezle ( červené, biele, čierne ), ríbezľový lekvár
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohovo-rybízový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohovo-rybízový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohovo-rybízový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|